Дневен архив: 08/09/2019

Детско шоу по пътна безопасност в Перник

Превишената скорост и отнемането на предимството на пешеходците на пешеходна пътека са едни от основните причини за катастрофи и пътен травматизъм в България. Всяка година средно една класна стая остава празна-близо 30 деца намират смъртта си на пътя.Най-често в резултат на човешка грешка,невнимание,неспазване на законите. На прага на първия учебен ден Община Перник обръща специално внимание към семействата и децата! ... Прочети още »

Евдокия Асенова е кандидатът на БСП за кмет на Радомир

Общинската структура на БСП в Радомир утвърди кандидатурата на Евдокия Асенова за кмет на общината. Тя е бивш народен представител от Пернишка област, има магистърска степен по начална педагогика и публична администрация в СУ „Св. Климент Охридски“. Била е и зам.кмет на общината, общински съветник, главен експерт. Социалистите в Радомир подредиха и листата за общински съветници и утвърдиха кандидатите за ... Прочети още »

Експерти от областната управа на семинар по киберсигурност

Експерти и ръководството на Областна администрация – Перник взеха препоръки и обсъждаха добри практики в обучителен формат по темата: „Кибер хигиена и добри практики за мрежова и информационна сигурност“. Управлението на сигурността с техники за предпазване и защита, видовете престъпления в киберпространството, видовете зловреден код и компютърни вируси, системите обект на хакерски атаки, защита от СПАМ и още детайли бяха ... Прочети още »

Областният управител се поклони пред паметника на подпоручик Константин Цанков в Радомир

И Радомир отбеляза тържествено 134-ата година от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Празникът уважи и областният управител Ирена Соколова.  Губернаторът, заедно с кмета на общината Пламен Алексиев и гражданството, се поклониха пред паметника на първият български офицер, загинал в Сръбско- българската война през 1885 година – подпоручик Константин Цанков.  Със специален церемониал Соколова и официалните лица поднесоха венци ... Прочети още »

Цветни стълби радват радомирци

Цветни стълби са новата придобивка в град Радомир. Атрактивно изрисуваното стълбище е дело на младежите от ГЕРБ-Радомир. Те свързват един от най-големите жилищни комплекси в града НОЕ с Начално училище „Архимандрит Зиновий“ и улица „Батенберг“. Целта на инициативата е да предизвика цветно настроение у всички минувачи и да зарадва децата за първия учебен ден. Подобни стълби има в цял свят, ... Прочети още »

Шофьори, нарушили закона, се изправят пред Темида

Столичанин се изправя пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. На 31 август, в радомирското село Долна Диканя, бил проверен лек автомобил „Тойота Ярис“, управляван от 61-годишен столичанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1,79 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и му е ... Прочети още »

Започва традиционната Седмица на пожарната безопасност в Перник

В периода от 9 до 14 септември в Пернишка област ще се проведе традиционната седмица на пожарната безопасност. На Първия пожарникарски събор, състоял се на 14 септември в далечната 1905 година, се приема решение тази дата да се чества като професионален празник на пожарните команди. Празника е честван редовно до 60-те години на миналия век. Традицията за неговото честване е ... Прочети още »

Перник бе домакин на тридневни състезания по ориентиране

Перник бе домакин на тридневни сътезания по ориентиране в края на миналата седмица. За първи път малчугани от цялата страна мериха сили с карта и компас за купа „Перник”. На националния празник – Деня на Съединението, младежи между 10 и 16 години търсиха  своите мишени в центъра на Перник следобяд, а на следващата сутрин показаха ориентировъчен нюх в района на ... Прочети още »

В участъците с ремонт на АМ „Струма“ и АМ „Хемус“ има две ленти за София и една за Кулата и Варна

 От 10 ч. на 8 септември, в участъка от АМ „Струма“ край Дупница ще има две ленти за движение за леките автомобили и ППС до 12 т в посока София и една за Кулата. Целта е улеснение на трафика, когато много хора ще пътуват към столицата. Във връзка с очаквания интензивен трафик Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно ... Прочети още »

Позиция на „Топлофикация Перник“ АД

 На 05.09.2019 г. на „Топлофикация Перник“ АД бе наложена принудително административна мярка от страна  на МОСВ, в частност РИОСВ – Перник. Във въпросния документ като причина за спирането бе посочено използване на биомаса като гориво от страна на централата за минал период. Държим да изясним, че във всички случаи, в които е използвана биомаса ние сме уведомявали РИОСВ – Перник ... Прочети още »