Дневен архив: 07/09/2019

Преди 75 години пернишките рудничари започват една от най-масовите политически стачки у нас

Рано сутринта на 7-ми септември 1944 г. миньорите от рудник „Куциян“ приемат призива на ЦК на БКП за всеобщо въстание на миньорите в Перник и започват една от най-масовите политически стачки в България до този момент. Те спират работа и овладяват рудника. В помощ на работниците идват бойни групи, които прекъсват телефонните връзки с рудника, разоръжават охраната на лагера „Куциян“ ... Прочети още »

Кметство „Изток” в Перник обяви временна организация на движението, заради строително-ремонтни дейности

Поради извършване на строително-ремонтни дейности на ул.“Ленински  проспект“, се въвежда временна организация на движението, както следва: На 08.09.2019 г. /неделя/ ще бъде спряно движението на МПС в източното платно на ул.“Ленински проспект“, като движението ще бъде пренасочено през ул.“Карл Маркс“. На 09.09.2019 г. /понеделник/ ще бъде спряно движението на МПС в  западното платно на ул.“Ленински проспект“, като движението ще бъде пренасочено през Бобсън ... Прочети още »

Агенцията по заетостта отваря анкета за работодатели, желаещи да посочат търсените от тях кадри

  Агенцията по заетостта стартира второто за годината проучване за потребностите от работна сила. В него вече могат да се включат и работодатели, които желаят да посочат какви кадри ще търсят през следващите 12 месеца. Това информира директоръ на Дирекция „Бйро по труда в Перник” Росен Симеонов.  Проучването стартира от началото на месец август сред работодатели от формирана национално-представителна извадка въз основа на ... Прочети още »

Добромир Гущеров прецака снаха си Светлана Гущерова

Въпреки безоблачния живот, който води, откакто е съпруга на милионерския наследник Християн Гущеров, Светлана Гущерова изживява поредната си трудност, след като собственият й свекър я прецака жестоко. Става дума за скорошна имотна сделка, която Добромир Гущеров направил, но за която бил повече от категоричен, че не може да се довери на снаха си. Преди дни бащата на Християн Добромир Гущеров ... Прочети още »