Дневен архив: 06/09/2019

Поздравление от народните представители Станислав Владимиров и Любомир Бонев по повод Деня на Съединението

6-ти септември-  Денят на нашето Съединение е събитие, чакано от народа на несправедливо разпокъсаната на Берлинския конгрес през 1878 г. България. Преди 134 години, едва няколко  години след като с кръв е извоювал своята свобода от Османско иго, българският народ обявява гръмко своето обединение. Хиляди българи от двете страни на изкуствено прокараната граница заживяват заедно не само духом, но и ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” отказва да влиза в нарушение на издаденото комплексно разрешително

Казусът с „Топлофикация Перник”, след приключилата проверка по заповед на главния прокурор, става все по-сложен. В резултат на запитвания на медиите относно спирането на дейността на „Топлофикация Перник” и опасността над 19 000 абонати да останат без топла вода, от РИОСВ-Перник ни информираха, че: „Наложената на дружеството принудителната административна мярка (ПАМ) не е за спиране на всички мощности на дружеството, ... Прочети още »

Поздравителен адрес от областния управител на Перник Ирена Соколова по повод Деня на Съединението

Уважаеми жители на област Перник, Поздравявам Ви с празника на Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Това е датата, едновременно символ на гордост и апотеоз на борбения български дух, на дръзкия и непреходен порив за обединение в името на свята, патриотична и родолюбива кауза – силна държава! Ha тoзи дeн, пpeди 134 години, преживяхме eдин oт върховите cи моменти ... Прочети още »

Жената на Сашо Кадиев го заряза, той пък си хвана друга!

Актьорът и телевизионен водещ на „Преди обед“ и на предстоящото предаване „България търси талант“ Сашо Кадиев се е разделил с половинката си – танцьорката Таня Тончева. Красавицата напуснала къщата им в Кокаляне преди няколко месеца и се върнала в родния си Пловдив при родителите си. Тя взела със себе си и дъщеричката им Катерина. Двамата са запазили приятелски отношения и ... Прочети още »

Лекари от цял свят гостуват в София за 29-тия конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечно-съдова хирургия

От 6 до 8 септември София ще е домакин на 29тият Конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечно-съдова хирургия. Международният форум ще се проведе в НДК, под патронажа на проф. Генчо Начев, президент на настоящото издание. Над 400 участници ще се включат в обсъждане на новостите в областите на сърдечната, съдовата и гръдната хирургия. Лектори ще са водещи специалисти ... Прочети още »

През нощта от 9 до 13 септември ще се спира движението през тунел „Кричим“

През следващата седмица – от 9-ти до 13-ти септември, от 22:00 ч. до 6:00 ч. сутринта, ще се спре движението през тунел „Кричим“ на третокласния път IIІ-866 Кричим – Михалково. Обходният маршрут е по път II-86 Пловдив – Асеновград – Смолян.  На 11 септември /сряда/ от 13 ч. до 15 ч. ще се ограничи преминаването по третокласния път за извършването ... Прочети още »