Дневен архив: 05/09/2019

Обръщение на „Топлофикация Перник“

 Обръщаме се към Парламента на Република България, Министерство на околната среда и водите, Министерство на енергетиката, Комисия за енергийно и водно регулиране, Община Перник и всички жители на град Перник.  Във връзка с наложената на „Топлофикация Перник“ АД безсрочна принудителна административна мярка от страна на Министерство на околната среда и водите, Ви уведомяваме, че „Топлофикация Перник“ АД в качеството си ... Прочети още »

Заложник на какви интереси стана „Топлофикация Перник”?

На електронната поща на Днес и утре получихме гневно писмо от Лидия Гюрова, която живее в кв.”Мошино” в Перник във връзка с проверките в „Топлофикация Перник”, които доведоха до спирането на ТЕЦ”Република”.  В писмото си Лидия ни пише:” Здравейте уважаеми журналисти от сайта Днес и утре. С интерес и тревога следях протестите на шепа перничани, които недоволстваха от замърсяването на ... Прочети още »

Днес се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите

Днес – 5 септември, последният работен ден преди трите почивни дни около Деня на Съединението, от 16 ч. до 20 ч., се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Във връзка с очаквания интензивен трафик Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно ... Прочети още »

38-годишен мъж отива на съд за шофиране на автомобил след употреба на алкохол и след като е бил осъден за същото деяние

 На 28 август, в землището на с. Лесковец е бил проверен лек автомобил „Фиат“, управляван от 38-годишен от село Светля, община Ковачевци. Анализът на кръвната му проба показал 1, 56 промила алкохол в кръвта. Оказало се, че мъжът е с влязла в сила присъда от месец юни 2018 г., за шофиране след употреба на алкохол. Привлечен е като обвиняем и ... Прочети още »

Над 80 декара иглолистни и широколистни насаждения в пернишко бяха опожарени

 Пет горски пожара са гасени вчера в Пернишко, Радомирско и Земенско. Най-сериозни щети са регистрирани в с. Дивля, общ. Земен, където са унищожени 60 декара иглолистна и 20 декара широколистна низова растителност.  Причината е небрежност при боравене с открит огън. Служители на пожарната от Земен и Радомир, съвместно с горски работници са ликвидирали последствията от горенето. На два пъти е ... Прочети още »

Днес да почерпят…

На 5 септември Православната църква почита св. пророк Захария и праведна Елисавета Те са родители на св. Йоан Кръстител. Захарий бил син на свещеник, а Елисавета сестра на св. Анна, майката на св. Дева Мария. Днес имен ден празнуват: Захари, Захария, Захарина, Зара, Елисавета. Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси 34 учители, охранители, шофьори на тролейбус…

 След като две  поредни седмици предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник се увеличаваха, то през изминалата седмица те намаляха с 12 и станаха 170.   За съжаление, намаляха и  предлаганите свободни места за безработните висшисти със 7  и  станаха 41. От тях 34 са за учители. И през миналата седмица бяха актуални офертите за работа на 24 шофьори на тролейбус ... Прочети още »

До 25 септември се удължава срока за авансови плащания по Лозаро-винарската програма

Срокът за кандидатстване за авансови плащания за 2019 г. по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ и по мярка „Инвестиции в предприятия“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор (НППЛВС) 2019 – 2023 г. се удължава до 25 септември. Промяната е утвърдена с изменения в Наредба № 6 от 2018 г. за условията и реда за предоставяне на финансова ... Прочети още »

Авиоборба срещу борова процесионка в Западните Родопи организира ЮЗДП

 Общо 2800 декара борови гори в Западните Родопи, в районите на „ДЛС Дикчан” и „ДГС Гърмен”, ще бъдат обработени от въздуха срещу гъсениците на боровата процесионка. Мероприятието ще се извърши другата седмица в сутрешните часове до 10:00 часа, при подходящи метеорологични условия. Масивите се намират в землищата на сатовчанските села Слащен и Вълкосел, както и в землищата на селата Лещен ... Прочети още »