Дневен архив: 04/09/2019

„В и К” няма да обяви режим на водоснабдяването в Перник и населените места, които ползват вода от язовир „Студена”

„Положението с водоснабдяването в Перник и областта наистина е затруднено, но за сега няма опасност от обявяване на режим на водоснабдяването”. Това заяви управителят на „В и К”- инж. Иван Витанов. Той поясни, че в момента в язовира има 9 738 000 куб. м вода при 25 000 000 куб. м при пълен обем. Мъртвият обем на водоема е 2 млн. куб. м.  Заради ... Прочети още »

Полицията на крак заради празниците

Целият състав на Областната дирекция на полицията в Перник ще е на крак през задаващите се почивни дни, когато се очаква засилен автомобилен трафик към границите с Гърция, Македония и Сърбия. Служителите на МВР имат пълна готовност за обезпечаване сигурността  на гражданите  и за транзитно преминаващите през страната чужденци за дните от 5 до 8 септември, заяви регионалният говорител на ... Прочети още »

Ше проверяват всички индустриални обекти в Перник

Ще започне комплексна проверка на всички индустриални обекти в Перник, за да се установи кой е източникът на замърсяване на въздуха в града, от който се оплакаха жителите. Припомняме, че перничани излязоха на протест с искане за по-чист въздух. Те твърдят, че всяка нощ миризмата в града става нетърпима. Вяра Церовска, кмет на Община Перник заяви, че в продължение на ... Прочети още »

Кметът блатодари на огнеборците за изключителния професионализъм!

Кметът на Община Перник Вяра Церовска изпрати благодарствено писмо до главен инспектор Кирил Христов – началник РС „Пожарна безопасност и защита на населението” за изключителния професионализъм, смелост и отговорност, проявен при изпълнение на служебния им дълг. „Благодаря за високия професионализъм и проявената отговорност на Вашите служители, участвали в потушаването на пожара в местността „Завой“, над язовир „Студена“. Благодаря за изключителния ... Прочети още »

211 стопанства в Пернишко с еднократна помощ от 300 лева

Областният управител Ирена Соколова откри и ръководи заседанието на Постоянната областна епизоотична комисия във връзка с превенцията на разпространението на Африканската чума по свинете. По информация на Областната дирекция по безопасност на храните 211 са стопанствата на територията на област Перник, подали заявления до 26 август, които ще получат еднократната помощ от 300 лв. за дезинфекция срещу АЧС. Вчера стартира ... Прочети още »

Радомирци в кампанията за почистването на България

Радомир отново ще е част от националната кампания „Да изчистим България заедно!”. В общината инициативата ще тече под мотото „Да изчистим Радомир!” „Не бъди безразличен! Включи се в общото ни усилие да направив Радомир още по-чист и по-красив град! Очакваме да проявите вашата гражданска активност и нерегия и заедно да осъществием една значима и полезна кампания”, апелират от общинската администрация. ... Прочети още »

Горя борова гора над язовир „Студена”!

Борова гора е изпепелена в Пернишко, паянтови постройки са горели в Ковачевско. Около 12, 45 ч. е подаден сигнал за пламнали сухи треви и храсти в село Кладница, над язовир „Студена“. Незабавно към мястото на произшествието се насочили 2 противопожарни автомобила, водоносна и служители от Горско стопанство „Витошко“. Огънят обхванал и част от гората, като са унищожени около 50 дка. ... Прочети още »

Съобщение до медиите от „Топлофикация Перник” във връзка с информация за оползотворяване на отпадъци

 Искаме категорично да опровергаем тиражираната в общественото пространство информация от страна на малка група граждани на град Перник, които твърдят, че носещите се късно вечер неприятни миризми в областта идват от ТЕЦ „Република”. Държим да изясним пред всички, че тези твърдения са абсолютно спекулативни и нямат нищо общо с истината. Да, факт е, че официално сме входирали инвестиционно намерение за ... Прочети още »

МЗ изпрати на АОП първата обществена поръчка за закупуване на лекарства чрез Електронната система

В рамките напроведената „Процедура по събиране на заявки за сключване на Рамкови споразумения за периода от 01.01.2020 г. до 31.12.2021 г. чрез Електронната система за закупуване на лекарствени продукти за нуждите на лечебните заведения в Република България“, бяха подадени 203 индивидуални заявки от лечебните заведения, регистрирани в системата. Обобщената заявка съдържа 775 лекарствени продукта, включени в Приложение 2 на Позитивния лекарствен списък. Общата ... Прочети още »

Завърши рехабилитацията на 21 километра от прохода „Петрохан“

 Завърши рехабилитацията на 20,8 км от пътя Бучин проход – Берковица от км 30+400 до км 51+235. Това е участък от прохода „Петрохан“ на територията на Софийска област. Инвестицията е за над 12 млн. лв. Проектът- лот 3, се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и националния бюджет.  Пътят София – Петрохан – Лом е изграден през ... Прочети още »