Дневен архив: 01/09/2019

Днес да почерпят…

На 1 септември отбелязваме Симеоновден. Този ден е посветен на св. Симеон Стълпник и бележи началото на новата църковна година. Св. Симеон Стълпник починал на 103-годишна възраст.  На 1 септември църквата почита и майка му – св. Марта. Българите наричат празника „Симоновден“, „Летни Симеоновден“, „Симеон орач“, „Симеон сърп“ и на него започва есенната оран и сеитба. В навечерието на празника ... Прочети още »

ГЕРБ отбеляза 12-годишнина на областната структура в Перник

„Днес честваме 12 години  Политическа партия ГЕРБ-Перник. Партия, която следва своя лидер и своята кауза – най-голямата кауза – България. Всички ние, за тези 12 години положихме много усилия, вложихме сърцата си за това да променим България. За да стигнат промените до всеки дом – за да имаме по-добра инфраструктура и пътища, повече социални услуги. За да бъдем реална част ... Прочети още »

Първи благотворителен турнир по футбол

Десет отбора мериха сили в първия благотворителен турнир по футбол „Заедно за децата на Перник“, организиран от Младежи ГЕРБ-Перник. Събитието беше открито от областния координатор на политическата сила Вяра Церовска, която приветства всички присъстващи и изтегли жребия за първия кръг. От името на българския футболния съюз председателят на областния съвет Валентин Лазаров удостои кмета на Перник Вяра Церовска и на ... Прочети още »

Прекрасен фестивал на хората с увреждания

2000 участници от страна и чужбина събра тази година  13-ят републикански многожанров фестивал на хората с увреждания. Старт на вълнуващото събитие беше дадено от кмета на Община Перник Вяра Церовска. Тя приветства всички с добре дошли, че за поредна година се събират в кв. „Цъква“, за да покажат своя талант и умения.   „За мен е чест да открия това прекрасно ... Прочети още »

5044 лева събрани на благотворителен търг за Детско отделение на пернишката болница

Уникален благотворителен търг на ценни спортни артикули, организиран от Младежи ГЕРБ-Перник, събра десетки хора, обичащи спорта. 4245 лева е събраната сума от благотворителната кауза. Към тях ще бъдат добавени парите от дарения в размер от 799 лева. Със събраните средства в размер от 5044 лв. ще бъде закупена апаратура за Детското отделение на пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова“. На търга се ... Прочети още »

БСП – Перник утвърди кандидатурата на Станислав Владимиров за кмет на Перник

All-focus На свое заседание общинската конференция на БСП – Перник единодушно утвърди кандидатурата на Станислав Владимиров за кмет на Перник. Социалистите подредиха и листата за общински съветници и утвърдиха кандидатите за кметове на населени места и кметства.    Пред присъстващите на конференцията Станислав Владимиров начерта своите приоритети за управление на общината като заяви, че ще работи по няколко основни направления: ... Прочети още »

В неделя от 10 часа, в участъка от АМ „Струма“ край Дупница, ще има две ленти за столицата, а една към Кулата

  До 10 ч. в неделя в участъка от АМ „Струма“ край Дупница ще има две ленти за движение за леките автомобили и ППС до 12 т в посока Кулата и една за София. От 10 ч. в неделя до 14 ч. в петък следващата седмица, когато трафикът за столицата е по-интензивен, ще има две ленти за София и една за ... Прочети още »