Дневен архив: 30/08/2019

Кметът на Радомир и доброволци помагаха в гасенето на пожара в Голо бърдо

Когато лумне пожар в планината, пламъците могат да доведат до сериозни щети, затова е важно да се овладеят максимално бързо. А това реално става с участието както на огнеборците, така и на доброволците, които да помогнат в битката с огъня. Пример за това е случаят в Радомир преди два дни, когато малко преди 19 часа вчера лумна пожар в района ... Прочети още »

Три месеца затвор за пиян шофьор от Ковачевци

Ефективно наказание за шофиране след употреба на алкохол в община Ковачевци отсъдиха радомирските магистрати. Три месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на В.Б. за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс. Той се е признал за виновен за това, че около 20 часа на 24 юли тази година, в ... Прочети още »

Ремонтите в 10-то ОУ и Спортното ще приключат навреме

На 16 септември 10 ОУ „Алеко Константинов“ в кв. Изток ще отвори врати с изцяло ремонтиран първи етаж. Голяма част от учебните стаи са пребоядисани и с нов интериор. В училището се обучават 750 ученици от първи до седми клас. Тази година за първи път ще прекрачат прага на школото 100 първокласници в четири паралелки. Училището се гордее с модернизирана ... Прочети още »

Завършилите успешно седмокласници тази година, вече са записани в училищата

Общият брой на седмокласниците в училищата от област Перник през учебната 2018/2019 г. беше 960. С помощта на екипите, сформирани по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст 938 ученици от област Перник, които успешно са завършили VII клас, вече са записани в училища ... Прочети още »

Пернишка кримка пипната с три килограма дрога

Криминално проявен е задържан за притежаване на наркотични вещества. Вчера служители от Първо районно управление на МВР претърсили жилище в пернишкия квартал „Куциян“. Вътре били намерени и иззети около 3 килограма жълто прахообразно вещество, реагирало на метамфетамин при направените тестове и около 40 грама суха зелена листна маса, индикирала като марихуана. Задържан е собственикът на жилището, 31-годишен мъж, които е ... Прочети още »

Трима са задържани за кражба от жилищен блок

Пернишката полиция задържа 19, 20, и 22-годишни младежи, откраднали различни вещи от секция на блок, в пернишкия кв. Проучване. Това е станало вчера през нощта, около 04, 00 ч. След подаден сигнал от 36-годишен мъж, живущ в блока, са направени заградителни мероприятия и белезниците щракнали около ръцете на тримата. Проверяват се и за други престъпления, извършени в района. Наложени са ... Прочети още »

Над 86 на сто от площите с овес в региона са ожънати

На приключване е жътвата на овеса в региона, информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. От засетите в областта 5 604 дка с тази култура, до сега са ожънати 4 570 дка, което е над  86% от площите. Първи приключиха с прибирането на овеса стопаните от Радомир, които тази година засяха най-много площи- 3 250 дка. От тях са получили 910 т зърно при ... Прочети още »

Перничанин отива на съд за подаване на неистински документи за отпускане на пенсия пред служители на ТП НОИ

   Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу П.Х. за извършено от него престъпление по чл. 316, вр. чл. 308, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.    Обвиняемият П. Х. съзнателно ползвал неистински документи пред служители на Териториално поделение на НОИ – гр. Перник, удостоверяващи трудов и осигурителен стаж. На 16.05.2017 ... Прочети още »

Губернаторът на Перник Ирена Соколова с публична лекция пред студентите от Летен университет Албена 2019

За седма поредна година областният управител бе сред официалните гости и лектори в Летния университет, организиран от Националното представителство на студентските съвети в Република България. По покана на УС на НПСС и на председателя Яна Вангелова, Соколова бе част от мащабните спортни и социални прояви на академичната младеж. Тази година в XVII-то издание, провеждащо се по традиция от 23 до ... Прочети още »

Отпускат 28 милиона лева за обезщетения и прилагане на мерките за ограничаване и ликвидиране на Африканската чума

  Правителството одобри допълнителни средства в размер до 28 млн. лв. по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите за изплащане на обезщетения и прилагане на мерките за ограничаване и ликвидиране на заболяването Африканска чума по свинете на територията на България. С тях ще се изплащат обезщетения на свинекомплексите, в които са констатирани огнища на заболяването Африканска чума по свинете. Част ... Прочети още »