Дневен архив: 29/08/2019

Перничанка е световен шампион по таекуондо ITF

Перник има световна шампионка по таекуондо ITF! Перничанката Василена Василева, състезаваща се в кат. до 52 кг се пребори за златото в много сериозна конкуренция на шампионата, който се провежда в момента в Пловдив. До титлата Василена, която е състезаващ се президент на СК „Василена“ стигна след победи над състезателки от Англия, Непал. На четвъртфиналите нашето момиче се изправи срещу ... Прочети още »

Млади перничани с благотворителна изява

Спортът обединява – доказателство за това, са ценните артикули, дарени от вечни съперници в българския и световния футбол, които ще бъдат част от благотворителния търг „Заедно за децата на Перник“, организиран от Младежи ГЕРБ-Перник. Спортът не познава граници, защото сред дарените артикули, имаме такива, които са пропътували 8 хил. км, различни континенти и държави. Част от нашите ценности, които ще ... Прочети още »

Кметът на Перник: Лятото е активен сезон за ремонт и строителство

Разбира се, че лятото е време, което изпълзваме активно, за да изпълним това, което сме поели като ангажимент в Плана за изграждане на Перник, информира кметът на общината Вяра Церовска. «Освен документацията, вече сме започнали и изпълнение на някои от основните улици в Перник. На една от големите улици – „Софийско шосе“, е започнало цялостно преасфалтиране заедно с основен ремонт ... Прочети още »

Високият риск от пожари в Пернишко остава!

Предупреждение за висок риск от пожари изпрати до кметовете на общини от област Перник и кметства в региона областният управител Ирена Соколова. То е във връзка с получени от Национален институт по метеорология и хидрология предупреждения за очаквани високи температури и предпоставка от възникването на бързоразвиващи се пожари на територията на Пернишка област. Рискът е особено силен за днес. Степента ... Прочети още »

Изгоряха десет декара гора в Голо бърдо

Осем пожара са гасени вчера от огнеборците в региона. При два от случаите са нанесени значителни материални щети. Около 18, 55 ч. е подаден сигнал за пламнала гора в местността „Голо бърдо“, собственост на Държавно горско стопанство – Радомир. Незабавно към мястото на произшествието се насочили 4 противопожарни автомобила – 2 от Радомир и 2 от Перник. Огнеборците локализирали пламъците ... Прочети още »

Трънски общински съветници скочиха срещу фондация „Джендър проект в България”

Бурни реакции сред някои общински съветници, пък и не само сред тях, предизвика докладната записка, в която се предлага Община Трън да участва като партньор в Проект RAISE YOUTH – Младежта в действие на Международен консорциум от страните Хърватска – водещ партньор, Испания, Румъния, Австрия и България – фондация „Джендър проект в България“ (GPF България). Още преди гласуването на тази точка, общинският ... Прочети още »

413 килограма е средният добив от декар при пшеницата в област Перник за сега

Жътвата на пшеницата в областта е на приключване. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. До момента са ожънати над 96% от засетите общо 154 090 дка в региона. С най-бързи темпове върви жътвата в Перник. От засетите в общината 23 360 дка до сега са ожънати 23030 дка, което представлява 98.59% от площите. От тях са получени 9 212 т зърно ... Прочети още »

АПИ: При 120 мостови съоръжения от проверени 3808 са установени отпадъци

Битови и строителни отпадъци, гуми, складиране на сено и отглеждане на животни под съоръженията са основните констатации от извършените проверки на мостовете по републиканската пътна мрежа. До 23 август са проверени 3 808 съоръжения. Нерегламентирано използване на пространството под мостовете и прилежащия им сервитут има при 120, съобщи на брифинг председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски. ... Прочети още »

Днес движението по АМ „Хемус“ в тунел „Топли дол“ в посока София ще се осъществява в изпреварващата лента

Днес  от 9:30 ч. до 15:30 ч. движението по АМ „Хемус“ в тунел „Топли дол“ в посока София ще се осъществява в една лента, поради ремонтни дейности на осветителните тела в съоръжението. Ще се ограничи движението в активната лента, като то ще се извършва в изпреварващата Прочети още »