Дневен архив: 25/08/2019

Асфартират новото кръстовище в „Изток“

Над 300 тона бетонирана основа беше поставена в петък на новото кръгово кръстовище при входа на Перник, в квартал „Изток”.  Обектът беше инспектиран от зам.-кмета на общината Владислав Караилиев.   Асфалтирането продължи  и в почивните дни с полагането на основата, която ще е общо с дебелина 15 см. Ремонтните дейности ще продължат с поставянето на  6 см.  биндер. „В края на ... Прочети още »

И Перник иска доживотна присъда за убиеца от Сотиря

Подписка в подкрепа на искането за доживотна присъда на убиеца на 7-годишната Кристин от село Сотиря тръгна и в Перник. Нейн инициатор е  Надежда Димова. На две места в Перник има сложени формуляри за подписката – пред централната поща в Перник и в квартал Изток на пазара. „Не може за подобно престъпление да се лежи в затвора 30 години. Трябва ... Прочети още »

Има потенциална опасност от пожари в части от област Перник, алармира губернаторът

Ирена Соколова информира населението на област Перник за опасност от пожари на 25.08.2019 г.  Високият риск, с червен индекс за пожароопасност, е в сила за части в областите Перник, София, София – град, Враца, Плевен, Бургас и др. Особено внимателни трябва да бъдат земеделските стопани и работници, пастири, пчелари, посетители и работещите в горските територии и в съседство с тях. ... Прочети още »

Мълва: Разпра между Слави Трифонов и Манолова e влошила взаимоотношенията между тях

Слави Трифонов няма да подкрепи Мая Манолова на изборите за кмет на София през есента, твърди „Уикенд“. Въпреки че доскоро омбудсманката и шоуменът работеха в комбина и имаха куп съвместни инициативи, между тях внезапно е настъпило охлаждане на отношенията. Двамата дори били скарани и не си говорили, твърди източник от политическите среди.  Манолова ще обяви на 4 септември кандидатурата си като ... Прочети още »

Перник е на второ място по запорирани пенси на възрастни длъжници

Над половин милион лева пенсии са запорирани. Това информираха от НОИ. От там поясняват, че  пенсиите на 4794 пенсионери за над 620 хил. лв. са запорирани заради неплатени сметки за ток, вода и парно, дългове към данъчните или към банки. Най-много са запорираните пенсии в София, на второ място се нареждат пенсионерите-  длъжници в нарежда Перник, а след тях са ... Прочети още »

Откриха нова златна мина у нас, която ще работи по екологичен способ

Нова златна мина у нас. С нея функциониращите рудници стават шест.  Страната ни е на трето място в Европейския съюз по находища и добив на ценния метал. Годишният добив е средно 11 тона злато.  А от днес в Родопите официално стартира работа рудникът „Ада тепе”. Рудникът „Ада тепе” е от открит тип и е разположен на площ от 95 хектара. ... Прочети още »