Дневен архив: 24/08/2019

Над пет пъти са намалели болните от варицела в региона, установи РЗИ

Над 5 пъти са намалели болните от варицела в региона през изминалата седмица, установиха от Регионалната здравна инспекция в Перник. Заболелите са 2 от Перник, на възраст от 5 до 9 години. През миналата седмица се наблюдава леко увеличение на заболелите от остри респираторни заболявания. Регистрирани са 17 случая, при 12 за предходната седмица. Заболеваемостта през периода е  23,09%oo, при ... Прочети още »

Водата в 3 населени места в региона, в които имаше отклонения, е вече годна за пиене

 Отклонения от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9,  установи Регионалната здравна инспекция в Перник за периода 05.08 – 18.08.2019 г.  на територията на област Перник. През този период е изследвана  водата в 15  населени места, в областта. Изследвани са 32 проби от питейна вода при консуматорите от централно водоснабдените населени места по показателите, включени в постоянния мониторинг група А. ... Прочети още »

Малките перничанчета се сдобиха с нова придобивка

Нов детски кът и съоръжения за игра ще зарадват малките жители на Перник в 15-та детска градина „Райна Княгина“. Новите придобивки се реализират по програма ПУДОСС, сподели  директорът на детското заведение Кремена Михайлова при посещението на зам.-кмета Севделина Ковачева. Със съдействието на Община Перник в детската градина е направен ремонт на занималнята и са подсигурени нови креватчета за две групи, ... Прочети още »

Пуснаха движението на леките коли за Кулата в едното платно на АМ „Струма“ край Дупница

Вчера – 23 август, след 16 ч. беше възстановено движението на леките коли, пътуващи към Кулата в участъка от АМ „Струма“ край Дупница. Извършените тестове на носимоспособността на съоръжението при 62-ри км потвърдиха първоначалните оценки на експерти, че е възможно пускане на трафика в платното за София, което е по-слабо засегнато от пожара в депото за отпадъци. Днес – 24 ... Прочети още »