Дневен архив: 21/08/2019

Откриха болно прасе от Африканска чума в ДЛС”Витошко- Студена”

Замeстник-кметът на Община Перник  Владислав Караилиев и секретарят Радослава Манова запознаха кметовете на населените места в Община Перник за  установения случай на африканска чума при диво прасе в Държавно ловно стопанство „Витошко -Студена“ , открито на територията на Софийска област. Дивото животно е хванато в капан в село Ярлово, община Самоков и направените проби са дали положителен резултат за африканска ... Прочети още »

Пернишкото ВиК получава 78,6 млн.лв за изграждане на водна инфраструктура

Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа договори за изграждане на водна и канализационна инфраструктура с ВиК дружествата в Перник, Видин и Силистра. С реализирането на проекта на „ВиК“ ООД – Перник ще бъде увеличен събраният и третиран товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните, ще се намалят загубите на вода във водопреносните мрежи и ще бъде подобрено ... Прочети още »

Извънредно заседание на Областната епизоотична комисия заради диво прасе, заразено с АЧС

Извънредно заседание на Областната епизоотична комисия бе свикано вчера от областния управител Ирена Соколова във връзка със случай на африканска чума при диво прасе, регистриран в Държавно ловно стопанство „Витошко-Студена“. В заседанието взех участие представители на БАБХ, Басейнова дирекция – Благоевград, ОД на МВР, кметове на общини, специалисти. Инж. Дамян Дамянов, директор на Югозападно държавно предприятие, поясни, че няма намерени ... Прочети още »

Детската градина в Батановци готова да посрещне своите питомци

С атрактивни и цветни игри ще бъдат посрещнати наесен малките възпитаници на ДГ „Валентина Терешкова“ в град Батановци. Красивият и просторен двор на детското заведение е изрисуван с пъстри рисунки за забавление, разположени са интересни уреди за игра, както и градинки с красиви цветя за настроение.  Новите придобивки бяха разгледани от зам.-кмета Севделина Ковачева, която поздрави директора Ани Паласкова за ... Прочети още »

Горя старото сметище на Перник

В следобедните часове вчера пламна и старото сметище на Перник. Острата задушлива миризма е усетена не само от жителите на кварталите Тева и Стара Тева. Веднага е подаден сигнал на 112, на място са пристигнали коли на пожарната, които да изгасят пламъците. Според очевидци огънят е бил съпроводен с пукот, за който се смята, че е от възпламенени опаковки от ... Прочети още »

Осиновителската програма за бездомни кучета в община Перник работи добре

Безстопанствените кучета, които скитат по убиците на града са сериозен проблем, при това не само за Перник. Но общинската управа търси начини да намери изход от тазци ситуация. И един от тях е възлагането за стопанисване и управление на приюта за бездомни животни на общинското предприятие „Общинско обслужване”. Той е един от най-големите приюти в страната. Ръководството на предприятието е ... Прочети още »

Откриха кой открадна и разфасова БМВ-то на 40-годишна перничанка

Установени са извършителите на откраднатия и разфасован автомобил от Радомирско. Като обвиняеми са привлечени двама малдежи на 18 и 22 години, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Престъплението е извършено на 5 август тази година,  когато от радомирското село Негованци е бил откраднат лек автомобил „БМВ“, собственост на 40-годишна перничанка. След подадения сигнал и проведените оперативно-издирвателни действия, колата ... Прочети още »

15-годишен и батко на 20 пипнати с дрога на крепостта „Кракра”

Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества. Акцията е на служители от Първо районно управление на МВР. Около 22 часа на крепостта „Кракра“ униформените проверили две момчета, на 15 и 20-годишна възраст. При направения  личен обиск на 15-годишния, у него били намерени и иззети бяло прахообразно вещество с тегло около 4 грама и една таблетка. Полевият тест показал, че ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси 26 учители, 20 монтажници на електронно оборудване

  След като три поредни седмици предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник намаляваха, то през изминалата седмица те се увеличиха с 45 и достигнаха 132. Добрата новина е, че  предлаганите свободни места за безработните висшисти също се увеличиха с 12 и станаха 36.    И през миналата седмица бе актуална офертата за работа на 24 шофьори на тролейбус в ... Прочети още »

Възстановяването на движението в платното за София в участъка на АМ „Струма“ край Дупница ще отнеме около 2-3 седмици

Около 2-3 седмици ще са необходими за възстановяване на платното за София в участъка от АМ „Струма“ край Дупница. Това показват предварителните разчети на експертите, извършили оглед на съоръжението засегнато от пожара, съобщи инж. Иван Досев – член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, в сутрешните блокове на Нова телевизия и БНР. Той подчерта, че заради пожара продължава да ... Прочети още »