Дневен архив: 18/08/2019

Поздравителен адрес за Деня на миньора от областния управител на Перник Ирена Соколова

УВАЖАЕМИ МИНЬОРИ, ТРУЖЕНИЦИ НА ВЪГЛЕДОБИВА, ОТДАЛИ СЕ НА ТАЗИ ТРУДНА И ДОСТОЙНА ПРОФЕСИЯ, Радвам се да Ви поздравя по повод Националния професионален празник – Ден на миньора! По предложение на пернишките въглекопачи, цар Фердинанд издава Указ, с който определя 18 август за ден на българската минна гилдия. Добивът на подземни богатства е отговорна и трудна професия. Вашият труд е символ ... Прочети още »

Левите пернишки съветници с офицална позиция за продажбата на Стоматологията

Въпреки че НАП обяви за продажба чрез търг сградата на бившата Стоматологична поликлиника в Первник, на последното извънредно заседание на ОбС бе внесена докладна записка от кмета на общината Вяра Церовска за отдаване под нея на помещения в постройката. И тя се превърна в ябълка на раздора, разбуни духовете сред съветниците. Кой е виновен за съдбата на пустеещата близо две ... Прочети още »

25 диви свине са убити от началото на август на територията на ЮЗДП

  Общо 87 капана за улов на диви свине има във всички ловностопански райони на територията на Югозападното държавно предприятие. От началото на август до момента в тях са уловени 25 животни. Общо отстреляните при индивидуален лов от ловните сдружения и горските служители са 94 броя. Капаните, заедно с интензивния отстрел, са част от мерките за неколкократно намаляване популацията на дивите свине ... Прочети още »

Фолклорна група „Славена” се представи отлично на фолклорния фестивал в Търнава

Фолклорна група „Славена” при читалище „Лазо Стоянов-1927” в село Косача, община Ковачевци, се представи много добре на традиционния национален фолклорен фестивал в село Търнава- Врачанско. В него взеха участие над 40 фолклорни формации от цялата страна. „На този фестивал се представихме с песните „Момче и момиче” и „Мома има”, които събраха овациите на публиката. За отличното си  представяне получихме  грамота, ... Прочети още »

Слави с апетитна оферта към голямата си любов Маги

Бившата приятелка и голяма любов на Слави Трифонов Магдалена Ангелова била поканена в новата телевизия на шоумена „Седем осми“. Това гласи последната клюка в тв средите, като според запознати Дългия предложил на психоложката да води собствено предаване, пише в. „Галерия“. То щяло да бъде със социална насоченост, тип риалити, по подобие на „Истински истории“ по Би Ти Ви и „Съдби ... Прочети още »