Дневен архив: 14/08/2019

Боснек отново има питейна вода

Водоподаването в село Боснек е възобновено, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.  В това лично се увериха ВрИД кмет на Община Перник – Денислав Захариев и Богомил Алексов – главени инженер на общината. Сигнал за проблем с водоснабдяването в населеното място е бил получен в недела, на 11 август. Екипи на ВиК Перник своевременно са започнали отстраняването на аварията в ... Прочети още »

Шофьор, отказал да даде проба за алкохол, в ареста

Столичанин се озова в ареста. Той е бил задържан за неподчинение на полицейски орган и отказ за изпробване за алкохол. 48-годишният мъж шофирал лек автомобил в областния град и отказал да бъде изпробван с техническо средство и да даде кръвна проба. Държал се грубо и арогантно с органите на реда при което бил задържан за срок до 24 часа с ... Прочети още »

Пожари бушуваха в Пернишко и Брезнишко

Два пожара с материални загуби са възникнали вчера в Пернишко и Брезнишко. Около 16,20 часа е пламнала суха трева и широколистна гора в пернишкото село Расник. Три противопожарни автомобила на РС „Пожарна безопасност и защита на населенето” са потушили пламъците. Унищожени са 5 декара гора и сухи треви. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Половин час по-рано пламнал ... Прочети още »

Мъж на съд заради фалшиви документи

Жител на Трънско ще отговаря за представяне на неистински документи. Делото е образувано през 2014 година, но е било спряно. След възобновяването му преди месец са събрани достатъчно данни, че 63-годишен жител на трънското село Тураковци е представил неистински документи пред държавен орган, които да му послужат за пенсиониране. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с прокуратурата в ... Прочети още »

Чудодейна икона изнасят утре в Долни Раковец

Утре от 8 часа до 12 часа в черквата „Св. Николай Чудотворец“ от XV-XVI-ти век в радомирското село Долни Раковец ще бъде изложена отново за поклонение уникалната икона „Пресвета Богородица с младенеца“, собственост на храма, която се съхранява в Регионален историческия музей в Перник. Според преданието на този ден поклонниците оставят бележки със своите молби към Богородица в ниша на ... Прочети още »

РИОСВ-Перник засили контрола за опазване на резерватите от пожари в пернишко и кюстендилско

С оглед опасността от възникването на евентуални пожари, заради високите температури,   Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите в Перник  засили контрола по опазване на резерватите и защитените зони. Това са: природен парк „Витоша“, резерват “Църна река”, поддържани резервати като : „Острица”, ”Габра”, защитените местности „Чокльово блато”, „Белите кладенци”,  „Маноловото”,  „Вековна букова гора” , „Зеления рид” , зоната ... Прочети още »

С всеки изминал ден се увеличава търсенето на дърва за огрев

  6372 домакинства в Югозападна България вече са се снабдили с дърва за огрев. Към началото на август на населението са предоставени 48 000 пространствени кубически метра, което е близо два пъти повече в сравнение със същия период на миналата година. Това информираха от Югозападното държавно предприятие, в чиято структура влизат държавните горски стопанства в Трън, Брезник, Земен, Радомир и ДЛС”Витошко-Студена”. ... Прочети още »

Намаляват спешните обаждания на телефон 112, според ЦСМП-Перник

  Спад на болните от остри респираторни заболявания и на обажданията на телефон 112  и прегледите в амбулаторните кабинети, които се обслужват от Центъра за спешна медицинска помощ в областта се наблюдава през изминалата седмица. Това информира директорът на ЦСМП – д-р Валери Симеонов. Той поясни, че в почивните дни се сформират по три дежурни екипа в областния център. „За ... Прочети още »

Между 16 и 18 ч. на 14 август са възможни затруднения при продажбата на е-винетки

От 16 до 18 часа на 14 август 2019 г. са планирани дейности по внедряване на актуализации на електронната система за събиране на пътни такси на база време и на база изминато разстояние. Възможно е да възникнат прекъсвания, които да затруднят продажбата на електронни винетки.  За избягване на риска от проблеми с покупката на е-винетка по време на планираните актуализации ... Прочети още »

Още един официален партньор на АПИ започва продажба на електронни винетки

Вторият Национален доставчик на услуги, който постигна оперативна съвместимост с Електронната система за събиране на пътни такси на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), започва продажба на електронни винетки от 14 август. „Конкорд Смарт Инфраструктура“ АД информира АПИ, че възнамерява да стартира продажбата на е-винетки от 00:00 часа на 14 август 2019 г. под търговската марка DigiToll – както на специално разработената ... Прочети още »