Дневен архив: 13/08/2019

Катастрофа на пътя София – Перник днес

Сериозна катастрофа на пътя между Перник и София е станала днес сутринта и е затруднила движението. Инцидентът е на един от завоите между светофара на Драгичево и бензиностанция „Лукойл». По неизвестни засега причини шофьор се е приземил по таван в тревата. Най-вероятно е карал с несъобразена скорост и не е могъл да вземе завоя в тази част на пътя. Не ... Прочети още »

Столичанин пред Темида, карал нерегистриран мотор

Столичанин застава пред съда за шофиране на нерегистриран мотоциклет. На 7 август, в радомирското село Гълъбник бил проверен мотоциклет „Пиаджио“, управляван от 75-годишен столичанин. Органите на реда установили, че моторът не е регистриран по надлежния ред в Република България. Мъжът е привлечен като обвиняем и му наложена мярка за неотклонение „подписка“. Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир. Прочети още »

Още един трънчанин на съд за съжителство с непълнолетна

18-годишен ще бъде съден за съжителство с непълнолетна, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник. Младежът е привлечен като обвиняем за това, че е заживял на семейни начала с момиче, което не е било навършило 16-годишна възраст. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“ и при доказване на вината му в съда го грози наказание до 2 ... Прочети още »

Закопчаха шофьор с рекордните 3,20 промила

Перничанин е задържан в Радомир за шофиране на автомобил с рекордно количество алкохол, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник. Наглото нарушение на закона е установено около 20 часа в понеделник вечерта, когато на кръстовището на улиците „Алеко Константинов“ и „Марица“ е спрян за проверка лек автомобил „СААБ“. Возилото е било управлявано от 53-годишен перничанин. При изпробването ... Прочети още »

Мерки от МЗХГ, свързани с АЧС в рискови зони, огласи Соколова

Областният управител Ирена Соколова информира, че Министерството на земеделието, храните и горите, съвместно с Българската агенция по безопасност на храните, продължава разяснителната информационна кампания за необходимостта от прилагане на мерките срещу Африканската чума по свинете (АЧС).  Ведомството разпространи четиринадесет мерки, насочени към стопани отглеждащи свине в обекти тип „заден двор” („лично стопанство”) с актуална инструкция по превенцията, както и надзора ... Прочети още »

Община Перник обяви конкурс за рекламни материали за „Сурва“ 2020

Община Перник обяви конкурс за проект на печатни рекламни материали за ХХIX Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ 2020. От общинската управа уточниха, че  проектите ще се приемат до 13 септември в деловодството на община Перник, или по пощата. Материалите ще се оценяват от 5-членно жури, съставено от дизайнери и организатори на фестивала. Класираният на първо място проект ще получи ... Прочети още »

С 300 лева еднократно ще бъдат подпомогнати собствениците на прасета в общините Перник и Брезник

Собствениците на лични стопанства тип “заден двор” в общините Брезник и Перник, които доброволно са усвоили месото от нерегистрираните си животни в 20-километровата санитарна зона около свинекомплекс “Цема” ЕООД, с. Петърч, община Костинброд, ще бъдат подпомогнати с по 300 лв. за почистване и дезинфекция на обектите си. Средствата се отпускат от правителството с цел недопускане разпространението на Африканска чума по ... Прочети още »

ОП”Пазари” приключи седемте месеца на тази година с печалба

Общинско предприятие „Пазари” е сред малкото дружества в общината, които приключиха седемте месеца на настоящата година с положителен финансов резултат. Предприятието приключи седеммесечието с 240 498 лева чисти приходи, които са със 7.96%  по-високи от същия период на 2018 година . Приходите от наеми за този период са се увеличили с 20-65% по-високи спрямо същия период на миналата година. Приходите от ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” качи на касите окончателните изравнителни сметки

„Топлофикация Перник” е качила на касите на дружеството окончателните изравнителни сметки за изминалия отоплителен сезон, едновременно със сметката за консумираната топлинна енергия за месец юли 2019 г. Това информираха от дружеството.  От там напомниха, че е отстранена допуснатата грешка в методиката на изчисление на 50%- тната отстъпка в изравнителните сметки на абонатите със сключен договор за равни месечни вноски,  която ... Прочети още »

На 14 август за 30 минути ще се спре движението по пътя в района на Широка лъка

На 14 август (сряда), от 21 ч. до 21.30 ч., ще бъде ограничено движението в участък от пътя Смолян – Стойките – Широка лъка (от км 32+150 до км 35+350), в района на Широка лъка, за провеждането на тържествена заря-проверка в памет на загиналите воини от селото.  Необходимо е шофьорите да спазват пътната сигнализация и указанията на органите на „Пътна ... Прочети още »