Дневен архив: 11/08/2019

Земен посрещна много гости на празника Пантеле

Много гости посрещнаха на своя празник, наричан Пантеле, земенчани. През целия ден градът посреща своите гости с много настроение. Празничният ден сподели и областният управител на Перник Ирена Соколова, която поздрави местните жители и отбеляза, че за малкият град Земен, откриването на ЖП гара в началото на август преди 110 години е събитието, предопределило историята и развитието му. По традиция ... Прочети още »

Първа копка на паметника на белоемигрантите

В Западния парк в Перник бе направена първата копка на бъдещия паметник на белоемигрантите в града. На тържественото събитие присъстваха кметът Вяра Церовска, нейният заместник Денислав Захариев, секретарят на Община Перник Радослава Манова, Георги Николов – секретар на Национално Движение Русофили, арх. Венцислав Йочколовски и граждани. „За нас, перничани е изключително важно да познаваме своята история, корените и хората, които ... Прочети още »

Сурово наказание за шофьор, хванат за втори път да кара пиян

Ефективна присъда получи  водач на амтомобил, позволил си да седне зад волана пиян. Суровото наказание е наложено по споразумение на Районна прокуратура – Перник, съобщиха от държавното обвинение. Престъплението е извършено на 29 май 2019 година, в село Рударци, Подсъдимият К.Д. е шофирал лек автомобил в нетрезво състояние, а концентрацията на алкохол в кръвта му, установена по надлежния ред, е ... Прочети още »

Откриха лова на дребен пернат дивеч

В събота- 10 август бе открит ловния сезон за дребен пернат дивеч както в страната, така и в област Перник. За сега в региона няма открито огнище на Африканска чума по свинете. Това не изключва необходимостта от спазването на строги мерки срещу евентуалното разпространение на болестта. От Министерството на земеделието, храните и горите призоваха ловците да спазват мерки за биосигурност ... Прочети още »

На Голяма Богородица ще се състои традиционен събор пред храм „Успение Богородично”, в кв. „Изток” в Перник

 На 15-ти август 2019 година пред  храм  „Успение Богородично”, в кв. „Изток”, ще се състои традиционен събор, по повод на един от най-големите християнски празници – Успение на Пресвета Богородица.  Нека почетем Света Богородица, като покровителка на майчинството, жените и семейното огнище! Нека запалим свещичка за здраве. Българският род се е запазил до днес благодарение на силната вяра и изконните ... Прочети още »

Руши Видинлиев и жена му са пред раздяла!

Емоционална нестабилност, депресивни състояния и хранителни разстройства. Това били част от проблемите на звездната двойка Руши Видинлиев и Таня Илиева, шушукат в светските среди. Руши Видинлиев зарязал жена си с двете им деца? Манекенката имала сериозни проблеми с храненето и страдала от булимия, твърдят пред „Галерия“ столични клюкари. Макар че роди преди по-малко от година, Таня в действителност е критично ... Прочети още »

Завърши ремонтът на платното за Варна на виадукта при 37-ми км на АМ „Хемус“

 Завършиха ремонтните работи на платното за Варна на виадукта при 37-ми километър на АМ „Хемус“. Движението е възстановено и шофьорите могат да преминават без ограничение по съоръжението. Без да се възпрепятства трафикът продължават работата по долното строене.   Екипът от инженери, технически персонал и строителни работници на „Автомагистрали“ ЕАД работи изключително мобилизирано, за да завършат ремонтните дейности на връхната конструкция ... Прочети още »