Дневен архив: 09/08/2019

250 нарушения в региона установи Инспекцията по труда в Перник за един месец

84 проверки по спазване на трудовото законодателство и осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд е извършила през месец юли Инспекцията по труда на територията на област Перник. Най-много-26 са проверките, свързани с изпълнението на издадени предписания за отстраняване на констатирани нередности. Следват проверките, направени във връзка със спазване на изискванията по чл. 302 и 303 от КТ- 24, ... Прочети още »

Над 280 килограма е средния добив от декар от пролетния ечемик в региона

Започна жътвата и на пролетния ечемик в областта. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник.  От там поясниха, че първи с тази задача вече са приключили земеделските производители от Радомир. От засетите в общината 120 дка с тази култура те получиха 34 т продукция при 283 кг среден добив от декар, който за сега се очертава като най-високия в ... Прочети още »

Областната комисия по транспорт в Перник възложи на Община Трън автобусна линия

На заседание на Областна комисия по транспорт, водено от заместник областния управител Иво Иванов, беше разгледано и одобрено предложение на община Перник за прехвърляне правото на възлагане за обществен превоз на пътници.  Така, с въвеждането му, курсовете в 10:10 ч. от Автогара Перник до гр. Трън и от 12:00 ч. в обратна посока, които досега се възлагаха от Община Перник, ... Прочети още »

Мерките за биосигурност налагат временни ограничения за посещения в „ДЛС Кричим”

  Югозападното държавно предприятие продължава активната работа по създаване на подходящи условия за организирани посещения в „Държавно ловно стопанство Кричим” и по-конкретно в царския дворец. Разпространението на Африканската чума по свинете временно възпрепятства посещенията в ловния парк.  На територията на ловното стопанство е обособена база за интензивно стопанисване на дивеча, в която има елени лопатари, муфлони, сърни и диви свине. ... Прочети още »

Бизнесът против предлагани промени в акцизното законодателство

В края на седмицата изтича срокът за обществено обсъждане на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните складове, с който се предвижда въвеждане на системи за постоянно видеонаблюдение на всички акцизни складове в страната за сметка на бизнеса.  Законопроектът е вдъхновен от идея на Агенция „Митници“, че чрез постоянно, дистанционно видеонаблюдение, от офисите, пред екраните на ... Прочети още »