Дневен архив: 08/08/2019

Серия силни земетресения в Турция, срутени сгради

Няколко силни земетресения едно след друго разтърсиха днес съседни окръзи в Югозападна Турция. Има информации за 23-ма пострадали, но е възможно броят им да е и по-голям. Разрушени са много сгради, главно къщи. Цари паника и уплаха. Десетки хора са навън, по улиците от страх да не последват нови трусове. Земетресенията разлюляха обширна област по егейското крайбрежие на Турция. Само ... Прочети още »

НАП продава на таен търг и Стоматологията

Сградата на бившата стоматологотична поликлиника в Перник е поставена за продажба на таен търг от Националната агенция по приходите. Това става ясно от официално съобщение на страницата на агенцията. Приемат се документи в законовите срокове, а първоначалната цената, която иска агенцията, е 3 206 278 лева. Депозитът за участие е 64 1255.6 лева. Крайният срок за подаване на предложения е ... Прочети още »

Млади от БСП организират конкурс на тема „Моята мечта за Перник»

По повод Международния ден на младежта, който ще бъде отбелязан  на 12 август, младежката организация на БСП в Перник организира конкурс за есе на тема “ Моята мечта за Перник“. В събитието могат да вземат участие младежи от 18 до 29 години от град Перник. Нека желаещите да изпращат своите есета, заедно с малко информация за себе си. Вашите творби ... Прочети още »

По петдесетина неправилно паркирали шофьори с глоби

На седмица средно по около 40-50 собственици на автомобили, спрели на забранени места в Перник, се санкционират от общинския инспекторат. Въпреки това нарушенията не намаляват, непрекъснато се подават нови и нови сигнали за моторни превозни средства, намерили от собствениците си „паркинг” на тротоари, тревни площи, пешеходни пътеки и дори кръстовища. От общински инспекторат извършват ежедневни проверки, хората се обаждат много ... Прочети още »

Перник се готви за Международния ден на младежта

Международният ден на младежта – 12 август и тази година ще бъде отбелязан празнично от младежките организации и институции, работещи с и за младите хора с много активности и инициативи. Специални гости на събитието ще бъдат двамата настоящи български младежки делегати към Организацията на обединените нации – Богомила Корманова и Минко Даскалов. Изявите ще започнат в 18.00 ч. в Централния ... Прочети още »

Шофьори карат нерегистрирани возила

Радомирски криминалисти започнаха бързо производство срещу софиянец. Причината -столичанинът е управлявал нерегистриран мотоциклет. Нарушението на законовата уредба е установено в сряда. В село Гълъбник служители на Районното управление на полицията проверили мотоциклет „Пиаджио“, шофиран от 75-годишен жител на София. Полицаите установили, че .двуколесното возило  не е регистрирано по надлежния ред в Република България. Започнато е бързо производство по чл. 345, ... Прочети още »

Закопчаха перничанин с амфетамини и марихуана

Перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Акцията е проведена в сряда от служители на Второ районно управление. Органите на реда проверили 39-годишен жител на пернишкия квартал „Изток“. Иззети са бяло прахообразно вещество и ситно нарязана суха зелена листна маса. При направения полеви тест е установено, че това са амфетамин и ... Прочети още »

Младежи организират Седмица на фотографията в Радомир

По повод 19-ти август, който е обявен за Световен ден на фотографията, младежката структура на партия ГЕРБ в Радомир организира Седмица на фотографията под надслов „Радомир през моите очи“. В седмицата от 19-ти до 25-ти август ще бъдат публикувани красиви кадри от града в официалната страница на партията във фейсбук. Целта на инициативата е чрез снимки всеки да покаже красотата ... Прочети още »

Лятна арт академия започва в Брезник

Лятна арт академия отваря врати за децата на Брезник. От тази седмица до края на август Общинският исторически музей организира занимания по керамика. Под ръководството на художниците Даря и Сашо Евтимови желаещите ще се обучават да работят на грънчарско колело. Целта на инициативата е да се съчетае полезното с приятното, да се разнообрази ваканцията на учениците и не на последно ... Прочети още »

Тежък проблем с водата в Драгичево

Тежък проблем с питейната вода мъчи драгичевци. Резервоарът е пълен и прелива, а до къщите вода не стига, алармира кметът на едно от най-големите пернишки села Виктор Викторов. Авариите са многобройни, само през последните три-четири дни те са десетина и заради тях селото цяло лято е с проблемно водоснабдяване. Според кмета обаче чешмите в Драгичево са сухи и по друга ... Прочети още »