Дневен архив: 07/08/2019

Община Перник е сключила договор за доставка на нови съдове за смет

Община Перник е подписала договор за доставка на нови съдове за смет. Това стана ясно днес на регулярната среща между общинската управа и кметовете на населени места. В рамките на следващия месец, в два транша ще бъдат доставени 35 кофи  тип „Бобър“ и 773  тип „Мева“. Също така по договор със сметосъбиращата фирма ще бъдат доставяни по още 20 нови ... Прочети още »

Хванаха крадец на ток

45-годишен жител на община Перник ще отговаря за непълно отчитане на електрическа енергия. През месец април тази година била проверена къща в пернишкото село Богданов дол.  Установено е неправомерно присъединяване към електрическата мрежа. Привлечен като обвиняем е собственика на обекта, 45-годише от селото. Мъжът ще отговаря по член 234 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата продължава съвместно с Районна ... Прочети още »

Софиянецът, хванат да гледа коноп, пред Темида

Столичанин се изправя пред правосъдието за отглеждане и притежаване на наркотични вещества. На 1-ви август тази година, при проведена специализирана полицейска операция, в частен имот на радомирското село Горна Диканя спецполицаите открили 51 растения от рода на конопа и торбичка с марихуана. Имотът се обитава от 42-годишен столичанин. Мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение ... Прочети още »

Перничанин наруши съдебна заповед

59-годишен перничанин е задържан за нарушаване на заповед за незабавна защита. На мъжа е приложена 24-часова мярка за това, че обезпокоил приятелката си  и не изпълнил разпреденото от Пернишки районен съд. Уведомена е прокуратурата и действията по разследването поудължават. 23-годишен радомирец е шофирал нерегистриран мотопед. Младежът бил проверен вчера, около 15, 50 ч. в гр. Радомир. Започнато е бързо производство ... Прочети още »

Доставят нови съдове за смет по селата

Проблемът със съдовете за смет или по-скоро с недостига им, бе поставен вчера почти от всички кметове на селата в община Перник на вчерашната им традиционна месечна среща общинската управа. Тя бе водена от кмета д-р Вяра Церовска, участваха и зам.кметът Денислав Захариев и секретаря на общинската администрация Радослава Манова. На сбирката стана ясно, че Община Перник е подписала договор ... Прочети още »

Димитър, убил дядо Коста, действал при самоотбрана?

Близките на заподозрения за убийството на 77-годишния поклонник Коста Янков, Димитър твърдят, че той  е действа при самоотбрана. Според бившата му съпруга мъжът й просто е защитил детето им, което е станало свидетел на тежкия инцидент  10-годишното момиченце видяло, че в късните вечерни часове в коридора има непознат човек и извикало баща си. „Той й е казал да притвори вратата. ... Прочети още »

Заловиха горски стражар от „ДГС Земен” да превозва незаконно дърва, докато е в болничен отпуск

Товарен автомобил ЗИЛ 131 без регистрационни номера, незаконно превозващ 10 пространствени куб. метра широколистни дърва за огрев и управляван от горски служител в „ДГС Земен” с инициали А.Д., е задържан край с. Ракиловци, община Ковачевци. Нарушението е разкрито преди дни при проверка, извършена от негови колеги от стопанството. Заловеният нарушител е представил фалшив електронен превозен билет, който не отговаря на ... Прочети още »

Днес да почерпят…

На 7 август отдаваме почит на един велик светец. Той приема с достойнство мъченическата смърт, защото има силна вяра в Христос. Днес имен ден празнуват Валерия и Валерий, Валериан и Валериана, Валери. Тези имена имат имен ден още на 9 март и на 7 ноември. Прочети още »

С 10-15% са се увеличили повикванията на телефон 112 през миналата седмица

 С около 10-15% са се увеличили през изминалата седмица повикванията на спешния телефон 112 за областта. Това информира директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Валери Симеонов. Той поясни, че основно увеличението на сигналите се наблюдава през почивните дни. „Затова в почивните дни имаме три спешни екипа, за да се отзоваваме навреме на всички обаждания. В момента изпитваме затруднение, ... Прочети още »

Прибирането на рапицата в региона е на приключване

Прибирането на реколтата от маслодайна рапица е към края си. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие”. Първи прибраха реколтата от рапицата стопаните от Радомир.  От засетите в общината 6 200 дка с тази култура, 3 609.1 дка са пропаднали. От останалите 2 590.9 дка са получени 595 т продукция при 230 кг среден добив от декар, който се очертава за сега като най-ниския в ... Прочети още »