Дневен архив: 05/08/2019

Строежът на кръговото в Изток – в график

Строежът на кръстовището с кръгово движение в квартал „Изток”, микрорайон „Ладовица“ тече по график. Пътното съоръжение ще бъде пуснато в експлоатация през месец октомври. Това стана ясно на проведена на място днес среща между кмета на Перник д-р Вяра Церовска, кмета на кв. „Изток“ инж. Емил Костадинов, главния инженер на Община Перник – Богомил Алексов и представители на фирмата изпълнител. ... Прочети още »

Изпотрошиха БМВ в Извор

Радомирски полицаи работят по случай на унищожаване и повреждане на чуждо имущество. На 4 август в районното управление на МВР в града е бил подаден сигнал, че в село Извор е изпочупен лек автомобил „БМВ“. Возилото е собственост 29-годишен местен жител. Извършен е оглед от радомирските служители на реда и са предприети действия за установяване на извършителя на вандалщината. Образувано ... Прочети още »

Трима прекрачили закона – на съд

Трънчанин ще бъде съден за управление на нерегистриран мотопед. На 6 юни тази година, в село Туроковци бил проверен мотопед „Симсон“. Двуколесното возило е шофирал 50-годишен жител на Трън. Органите на реда установили, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред в Република България. Мъжът е привлечен като обвиняем и действията по случая продължават. 27-годишен се изправя пред Темида за ... Прочети още »

Житен масив горя в Радомирско

Житен масив е горял в радомирското село Копаница, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Пламъците лумнали на 2 август, около 22,18 ч. Причината е природно явление. Благодарение на бързата намеса на огнеборците, щетите са минимални – изпепелени са само около 300 кв. м. посеви от пшеница. Спасен е голям житен блок. Вилнялата в петък вечерта буря стана причина ... Прочети още »

Авария остави част от жителите на квартал „Изток” без топла вода

Авария по топлопреносната магистрала, в района на бившето предприятие „Заводски строежи”,  стана причина за нарушеното топлоснабдяване днес  на част от абонатите на „Топлофикация Перник” в квартал „Изток”. Това информираха от топлофикационното дружество. От там поясниха, че с влошено топлоподаване ще бъдат сградите на средните адреси: ул.”ЮрийГагарин”бл.№№1;5;7;9;11;17;27;29;31;33;35; 37;39; ул.“РашкоДимитров“бл.№64;66;68;70;72Б;58Б;60А;74; 76;78;80;87;89;91;93;95;74а. ул.“МладенСтоянов“бл.№2;2А;4;6;8;10;11;13;1;3;5;5А; 7;7А. ул.“Максим Горки“ 2;4;6;10. ул.“Й.Благоев“ 2;26А;35;46-48;41. ул.“Кадиевка“ 52. ОДЗ 4; ... Прочети още »

Гимнастичките от клуб „Виктория” са отново на подготовка в Ковачевци

Спортен клуб по художествена гимнастика „Виктория“ град Перник  е на подготвителен  лагер   в Ковачевци.  Лагерът се състои от 39 гимнастички, на възраст от 6 до 13 години, които се подготвят за предстоящия сезон под ръководството на Виктория Велинова и Мирослава Александрова. Заедно с гостуващи треньори те изработват нови композиции и съчетания за индивидуалистките и ансамблите. Това е високопланинска подготовка, която  ... Прочети още »

АПИ предприема всички мерки за дезинфекция на пътищата и отбивките за отдих заради Африканската чума по свинете

  Агенция „Пътна инфраструктура“  изпълнява всички предписани мерки за дезинфекция на пътищата в граничните райони, паркинги, отбивките за отдих около бензиностанциите, както и около други обекти край които минава интензивен пътникопоток. Мерките са свързани с предотвратяване на разпространението на  Африканската чума по свинете. Стриктно се спазват указанията на Министерството на земеделието, храните и горите и на Българската агенция за безопасност ... Прочети още »

Напредва ремонтът на съоръженията по АМ „Хемус“

Напредва ремонтът на съоръженията по АМ „Хемус“. В момента на автомагистралата се обновяват пет виадукта – при 19-ти км, 35-ти, 36-ти, 37-ми, 51-ви, както и тръбата за София на тунел „Витиня“. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата и да не използват аварийните ленти за по-бързо преминаване. За улеснение на пътуващите в ... Прочети още »

Гала гони екипа си! Част от коментаторите са аут от новия сезон!

Големи промени се очаква да се случват в „На кафе“ от септември, когато се очаква да стартира новия сезон на предаването, пише „Хотнюз“. Източници от телевизионните среди твърдят, че ще има драстични орязвания на екипа. Сред сериозно застрашените е Илиян Любомиров – половинката на Петя Дикова. В такова положение е и бившата репортерка на „Господари на ефира“ Ева Веселинова. Столът ... Прочети още »