Дневен архив: 02/08/2019

ВАС определи методиката за дялово разпределение на парното за нищожна

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) обяви за нищожни два текста от Методиката за дялово разпределение на топлинната енергия в сгради – етажна собственост, както и текстове от Наредба за топлоснабдяването, информира Нова телевизия. Делото беше образувано по жалби на три физически лица. Причината е, че оспорените текстове от Наредбата за топлоснабдяването са издадени от некомпетентен орган, в случая ... Прочети още »

Почти двойно са се увеличили болните от заразни заболявания в региона, установи РЗИ

  Намалели са болните от остри респираторни заболявания през изминалата седмица констатира Регионалната здравна инспекция в Перник. Регистрирани са 16 болни, при 21 за предходната седмица. Заболеваемостта през този период е била 21,73 %oo, при средна за страната 21,73 %. Поради високите температури, през седмицата почти двойно са се увеличили заболелите от заразни заболявания- 15, при 9 за предходната седмица. ... Прочети още »

Приети са изменения в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж

Правителството прие промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж. Те са свързани с новото законодателство в областта на политиката за хората с увреждания и ползването на лична помощ от пенсионери, които получават към пенсията си добавка за чужда помощ от Националния осигурителен институт (НОИ).   Съгласно законодателството кандидатстващият за лична помощ трябва да даде съгласие добавката за чужда помощ ... Прочети още »

Отпуснатите от МС близо 90 милиона лева са за Националното тол управление

 Отпуснатите с Постановление на Министерския съвет 89 998 200 лв. за финансиране на дейностите на Националното тол управление (НТУ) са за възстановяване на разходи, направени за сметка на бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) от началото на годината. Те ще се отпускат на части по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на база фактическо изпълнение.  Поради липса на аналог ... Прочети още »