Дневен архив: 01/08/2019

Пернишка област с нови партньорства

Областният управител Ирена Соколова се срещна с председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Петър Горновски, главният секретар на агенцията Павлина Данаилова и началника на отдел „Финансово стопански дейности и управление на собствеността” Димитър Петков.  Председателят представи профила на дейностите на агенцията, експертните и контролните функции и обсъди с областния управител възможностите и нуждите от взаимодействие. Соколова изрази ... Прочети още »

Пациентът – веруюто на хората в бяла!

Без тях – хората в бяло, които се отзовават на болката ни и търсят най-бързия начин да помогнат в критичен момент, не можем. Понякога им се сърдим, но по-често не можем да намерим достатъчно думи да благодарим. За нелеките им делници сме разказвали многократно. Днес обаче правим опит за един по-различен оглед, по-различен прочит на това що е Бърза помощ, ... Прочети още »

Губернаторът следи мерките срещу заразата в Трънско

Областния управител Ирена Соколова се срещна с кмета на община Трън Цветислава  Цветкова, с която обсъдиха съвместните действия и предприетите мерки срещу Африканската чума по свинете (АЧС) в пограничния край. В района попада ГКПП „Стрезимировци” и се явява външна граница на Европейския съюз, откъдето  всекидневно се осъществява трансфер на влизане и излизане на превозни средства .  Цветкова представи обстойно пред ... Прочети още »

Много въпросителни около убийството на поклонника

Разследващите от полицията и прокуратурата в Перник заявиха категорично, че 77-годишният дядо Коста Янков, който изчезна от поклонническото шествие в памет на Св. Йоан Рилски, е бил убит. Засега разследващите работят по няколко версии за тежкото криминално деяние. Загадките около жестокото престъпление обаче са много. Първоначално се смяташе, че той е бил блъснат от джип заради травми в горната част ... Прочети още »

Катастрофа в Ковачевци,има пострадали при ПТП-то

Няколко човека са пострадали при катастрофа в Ковачевци. Инцидентът е станал вчера, около 12,50 часа, на пътя от село Косача към село Ковачевци. Лек автомобил „Лада“, управляван от 85-годишен столичанин, губи контрол над возилото и се удря в движещ се насреща „Фиат Улисе“, управляван от 33-годишна перничанка. В резултат на сблъсъка са пострадали шофьора на ладата и съпругата му, които ... Прочети още »

Обсъдиха водния цикъл на Перник и Радомир

Областният управител Ирена Соколова и Цветана Пиралкова – наблюдател по проекта за водния цикъл, се срещнаха с управителя на ВиК Перник инж. Иван Витанов и главния инженер на дружеството Антоанета Арсова. Темата на работната среща бе процедурата за водния цикъл на общините Перник и Радомир, оперативните задачи и текущите дейности, които предстоят по мащабния проект. От ВиК оператора напомниха, че ... Прочети още »

Спешна Епизоотична комисия в Перник с решения за превенция на заболяването Африканската чума по свинете

 Извънредна епизоотична комисия се проведе вчера в Областна администрация – Перник с фокус превенция на заболяването Африканска чума по свинете. Областният управител е уведомил с писмо кметовете на общините в региона с произтичащи изисквания към тях и незабавни мерки по известяване и информираност на населението. На заседанието присъстваха директорите на ОДБХ, РЗИ, ОПУ, ОДМВР, РДПБЗН, ОД „Земеделие“, ДАИ, ЛРС, ДГС, ... Прочети още »

Създават Национална научна мрежа на медицинските университети

Национална научна мрежа на медицинските университети ще се изгражда в България. Целта е да се осигури напредък в разработването на лекарства. Това заяви пред БНР зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева. Тя участва във форума за иновативни медикаменти, който се проведе в МУ-Пловдив . Инициативата за иновативни медикаменти е съвместен проект на ЕС и Европейската асоциация на фармацевтичните индустрии. Оперира с ... Прочети още »

Слави Трифонов прави телевизия и партия, които ще се казват ВИДЕО

Телевизията ще тръгне на 15 септември  Слави Трифонов най-после обяви какво ще прави след края на шоуто си. В последния епизод на предаването- на 31 юли, точно на финала, той обяви, че създава собствена телевизия и партия. „Благодарни сме на Би Ти Ви и на всички хора, с които сме работили – всички мениджъри, всички служители. За нас беше страхотно ... Прочети още »