Дневен архив: 31/07/2019

Без напрежение по селата около мерките срещу чумата по свинете!

„Нека да бъдат информирани хората и да не се създава излишно напрежение във връзка със създалата се ситуация“. С тези думи се обърна  секретарят на Община Перник Радослава Манова към кметовете на населени места, които присъстваха на извънредната епизоотична комисия. „В цяла Европа има такава болест и за нея няма лечение. Трябва да има спокойствие и не трябва да се създава ... Прочети още »

Мъж, нарушил съдебна заповед, в ареста

36-годишен е задържан за нарушаване на съдебна заповед. Сигнал за престъплението е подаден около 21,35 часа във вторник от потърпевшата, 27-годишна перничанка. Жената заявила, че срещу 36-годишния мъж има ограничителна заповед, издадена от Пернишки районен съд през месец юни тази година. Пристигналите на място полицаи задържали нарушителя. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомена е Районна ... Прочети още »

Инспектираха ремонта на спортен комплекс „Дружба”

Кметът на Община Перник Вяра Церовска инспектира ремонта в спортния комплекс „Дружба“.  Тя разгледа как текат  ремонтните дейности във волейболната зала.  „Следваме поетите ангажименти, както сме се разбрали с министър Красен Кралев. Получихме подкрепа  и финансиране от Министерството на спорта. Обществената поръчка е извършена от тях и е определена фирмата, която ще направи тези ремонтни действия, за което ние сме ... Прочети още »

Ремонтът на надлез „Иван Вазов” не е блокиран!

Блокиран ли е строежът на моста над пазара в Перник? Въпросът отдавна вълнува перничани, които не крият притесненията си и в социалните мрежи.Съоръжението е в лошо състояние и в момента там има наложени ограничения за автомобили, които са над 3 тона. Отговорът на наболялата тема дава кметът на община Перник д-р Вяра Церовска: „Държа да кажа, че този надлез, който ... Прочети още »

В четири пернишки села колят доброволно свинете

Да бъде предприета спешна превантивна мярка, състояща се в доброволно клане на домашни свине тип „заден двор“, попадащи в двадесет километровата зона на индустриални ферми. Това гласи получено в късния следобед  във вторник писмо в Община Перник. Документът е пристигнал по комуникатора в 18 часа. Мярката следва да бъде изпълнена в срок до 2 август 2019 г. В тази връзка ... Прочети още »

Общинската структура на ГЕРБ издигна кандидатурата на Вяра Церовска за кмет на Перник

Вяра Церовска е номинацията за кмет на Община Перник, гласува единодушно общинската структура на ГЕРБ-Перник. Кандидатурата и беше издигната от общинското ръкодство на партията и получи подкрепата и на члена на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Красимир Велчев. „Благодаря за вашата силна подкрепа и разчитам на всеки един от вас, защото трябва да продължим промяната, което вече започнахме. Вярвам, че заедно ... Прочети още »

Намереният мъртъв участник в похода „Светият път” е бил убит!

77-годишен участник в първия у нас поклоннически поход „Светият път“ от Велико Търново до Рилския манастир е бил убит, съобщават агенции, позовавайки се на Окръжната прокуратура в Перник.  От пресцентъра на Областната дирекция на МВР официално съобщиха, че прокуратурата и полицията изясняват причините за смъртта на възрастния бургазлия. От направената аутопсия са установени следи от насилие по цялото тяло. Провеждат се процесуално-следстевни ... Прочети още »

Спешна Епизоотична комисия с решения и ангажименти

Извънредна епизоотична комисия се проведе днес, в 10:30 ч., в Областна администрация – Перник с фокус превенция на заболяването Африканска чума по свинете. Вчера областният управител е уведомил с писмо кметовете на общините в региона с произтичащи изисквания към тях и незабавни мерки по известяване и информираност на населението. На заседанието присъстваха директорите на ОДБХ, РЗИ, ОПУ, ОДМВР, РДПБЗН, ОД ... Прочети още »

РИОСВ ще санкционира „В и К”- Перник заради пожара в пречиствателната станция за отпадни води

Регионалната инспекция по околната среда и водите ще наложи санкция на „В и К” Перник заради възникнал пожар в пречиствателната станция за отпадни води в Батановци. Това информираха от екоинспекцията. От там поясниха, че ще бъде наложена санкция от 7000 до 20 000 лева по Закона за управление на отпадъците. Глобата се налага за неизпълнение на условия от издаденото разрешително за ... Прочети още »

Спешна превантивна мярка се въвежда в област Перник заради Африканската чума по свинете

Областният управител информира, че след проведено вчера заседание на Централния епизоотичен съвет и с писмо номер 91-726/29.07.2019 г. на МЗХГ, е предприета спешна превантивна мярка, състояща се в доброволно клане на домашни свине тип „заден двор“, попадащи в 20-километровата зона на индустриални ферми. Засегнатите от мярката населени места в област Перник, попадащи в зоната на свинеферма „Цема“ ЕООД село Петърч, ... Прочети още »