Дневен архив: 30/07/2019

Политици направиха дарение за детската баскетболна школа

Общинската организация на Предприемачи ГЕРБ в Перник дари 6 топки за нуждите на детската баскетболна школа. Дарението беше връчено от Атанас Захариев, общински съветник и представител на съсловната структура на политическата сила, който не скри и личния си сантимент като възпитаник на клуба, израснал в спортната зала. „Преди седмица се срещнах с един от треньорите на клуба, който сподели пред ... Прочети още »

Пернишки абсурд. Пешеходна пътека води към ж.п. релси

Пешеходна пътека в Перник свършва в железопътните релси, а хората от района често я използват с риск за живота си. Има табела, на която пише, че преминаването през жп релсите е забранено и опасно за живота, но никой не ? обръща внимание.  Този роден абсурд не е нищо нова, за него е алармирано многократно, което обаче не е променило поведението ... Прочети още »

Пред Темида шофьор, наранил трима при ПТП

Перничанин ще отговаря пред правораздавателните органи за нараняване на трима човека при автомобилна катастрофа.  Инцидентът е станал на 9 януари тази година, около 14 часа на пътя между брезнишките села Бегуновци и Кошарево. Лек автомобил „Шкода Октавия“, управляван от 57-годишен мъж от областния град, се ударил в „Сеат Алхамбра“. Зад волана на сеата е бил 69-годишен жител на Кошарево. В ... Прочети още »

Съдят младеж за дрога

Перничанин ще бъде съден за притежаване на наркотични вещества. Нарушението ва закона датира от началото на миналата година. Тогава в Перник е бил задържан 22-годишен младеж. У него било намерено пакетче с амфетамин. Младежът е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 5 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Работата продължава съвместно с Районна ... Прочети още »

Заседава радомирският минипарламент

На редовното си заседание днес радомирските общински съветници отчетоха работата на минипарламента и неговите комисии за първото полугодие нса 2019 година. Разгледана и приета бе и докладна на кмета на общината Пламен Алексиев, касаеща изпълнението на актове на ОбС за същия период. Един от акцентите на заседанието на местния законодателен орган бе свързан с образованието. Градоначалникът бе внесъл докладна, касаеща ... Прочети още »

Бум на фалшивите повиквания на телефон 112 отчита ЦСМП-Перник

Увеличение на амбулаторните прегледи отчитан медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в Перник през изминалата седмица- 285, при 266 за предходната. На телефон 112 са приети 355 повиквания. Това информира директорът на ЦСМП –Перник д-р Валери Симеонов. Той поясни, че най-много са амбулаторните прегледи в Брезник- 98. През седмицата имаме и  4 пътнотранспортни произшествия- 2 в Перник и 2 ... Прочети още »

Третото заседание проведе Областната епизоотична комисия в Перник през юли

На своето поредно заседание, членовете на Областната епизоотична комисия, докладваха за изпълнението на мерките, гласувани седмица по-рано във връзка с болестта Африканска чума по свинете. На това заседание, което се водеше от областния управител Ирена Соколова,  присъстваха директорите на ОДБХ, РЗИ, ОПУ, РИОСВ, Гранична полиция, ГКПП „Стрезимировци“, ОДМВР, РДПБЗН, ОД „Земеделие“, ДАИ, ЛРС, ДГС, представители на общини. Обсъдена бе актуалната ... Прочети още »

Днес се ограничава движението и по пътната връзка Бургас-Раковски на пътен възел „Пловдив Изток“ на АМ „Тракия“

Днес – 30 юли,  от 7:30 ч. до 19 ч. се ограничава движението и по пътната връзка Бургас – Раковски на пътен възел „Пловдив Изток“ при 133-ти км на АМ „Тракия“ в района на Войводиново поради извършване на текущи ремонтни дейности. Няма да се спира движението по основното трасе на автомагистралата. Обходният маршрут за Раковски е от пътен възел „Белозем“ ... Прочети още »

Невероятно, но факт! Чумата по свинете – умишлена?

Заразата с африканската чума по свинете е умишлена и най-вероятно е вкарана във фермите чрез заразени вносни фуражи и хранителни добавки от Западна Европа. Скандалното мнение изказаха експерти в сферата на сигурността, запознати в детайли с аналитична информация от сектора. Методът е използван както за активните мероприятия към фермите в България, така и в съседна Румъния, коментират те, като шокиращата ... Прочети още »

МЗ купува 170 компютри за нуждите на спешната помощ

Обществена поръчка за 170 броя компютърни конфигурации с инсталирана операционна система обяви МЗ. Компютрите са за нуждите на разкритите филиали към центровете за спешна медицинска помощ“, в изпълнение на проекта „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., а поръчката е на стойност 212 500 лв. с ДДС. Гаранционният срок ... Прочети още »