Дневен архив: 26/07/2019

100 годишнината на футбола отпразнуваха тържествено в Перник

90 значки – златни, сребърни и бронзови, от Българския футболен съюз, 72 плакета  и над 40 грамоти  от футболен клуб „Миньор“  бяха връчени на юбилейното честване – 100 години футбол в Перник . С призовете бяха удостоени бивши футболисти, ръководители и спонсори на ФК „Миньор“ на сцената на Общински драматичен театър „Боян Дановски“.  Всички спортни деятели и гости в залата ... Прочети още »

Футболистите на „Миньор Перник“, Чикаго стъпиха на пернишка земя

Те бяха гости на кмета на Перник Вяра Церовска,ден  преди историческия мач между двата отбора, носещи името „Миньор“ . Градоначалникът приветства гостите с добре дошли, а те от своя страна не скриха вълнението си, че са на родна земя.  „Отборът ви е силен, защото носи невероятно силната енергия на трима големи перничани – Ники Василев, Емил Миланов и Станислав Станимиров ... Прочети още »

Пернишки ученици се запознаха с професията „Полицай“

  Двадесет деца от различни класове се запознаха днес с професията „Полицай“ на провело се импровизирано теоретично и практическо обучение на паркинга на ОДМВР – Перник. Малчуганите, който са на летни занимания в ЦПЛР – ОДК – Перник получиха информация за работата на полицията, социалната значимост на тази дейност, както и насоки за кариерно ориентиране в бъдеще.  Както винаги, най-много ... Прочети още »

Софийска фирма получи разрешение за проучване на инертни материали в пернишко

Софийската фирма„Инмат“ ЕООД получи тази седмиц разрешение от правителството да проучва строителни материали в местността „Било“, която е разположена в землищата на селата Студена и Боснек, в областта. Минимум 48 хил. лв. ще бъдат вложени в проучвателните дейности в рамките на една година, за какъвто срок се предоставя разрешението. Софийската фирма има предмет на дейност строителство, изграждане на пътища и ... Прочети още »

Двама пернишки волейболисти получиха световно признание

Двама знаменити пернишки волейболисти са включени в Международната волейболна зала на славата (IVHF) в град Халиоук, щата Масачузетс (САЩ). Това са Борис Гюдеров и Васил Симов. Първият е получил посмъртно признание в категория „Играчи”, а Симов е класиран в категория „Треньори”. Предложението за номинациите беше обсъдено, подкрепено и подписано още през 2017 г. от областния управител Ирена Соколова, когато стартира процедурата по оформянето на документите с ... Прочети още »

На 29 юли продажбата на е-винетки ще бъде затруднена поради планирани софтуерни актуализации

От 17 до 23 часа на 29 юли 2019 г. са планирани дейности по внедряване на актуализации на електронната система за събиране на пътни такси на база време и на база изминато разстояние. Възможно е да възникнат частични забавяния и прекъсвания, които биха могли да затруднят продажбите на електронни винетки.  За избягване на риска от проблеми с покупката на е-винетка ... Прочети още »

МОН обяви: 16 дни почивка от занятия по Коледа

Министерството на образованието и науката  предлага за обществено обсъждане проект на график на учебното време през следващата учебна година.  Според графика четири са предвидените ваканции. Планира се есенната да е от 1 до 3 ноември 2019 година, а коледната да продължи 16 дни – от 21 декември 2019 г. до 5 януари 2020 г. включително. Денят 5 февруари е неучебен, ... Прочети още »