Дневен архив: 25/07/2019

Представиха книгата 100 години футбол в Перник – от „Кракра“ до „Миньор“

 „Когато феновете на Миньор ми се обадиха, за да съдействам за издаването на тази книга, нямаше място за колебание, съгласих се веднага, защото Стефан Сергиев е събрал цялата история на пернишкия футбол. Ако тя не бъде съхранена ще се разпилее“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров при представянето на книгата „100 години футбол в ... Прочети още »

Съдят трима, погазили закона

Мъж ще отговаря за шофиране на автомобил в нетрезво състояние, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. На 26 юни, на пътен възел „Даскалово“ бил проверен джип „Тойота“, управляван от 55-годишен мъж от кюстендилското село Шишковци. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1,8 промила. Привлечен е като обвиняем и работата о случая продължава. Възрастен радомирец ... Прочети още »

Ремонтират тротоари в Перник

Ремонтирани са и са част от тротоарите по улиците „Брезник“ и „Райко Даскалов“ в Перник.  В това се увери кметът на Общината Вяра Церовска, след като направи инспекция на обектите.  Приключиха ремонтните дейности и на тротоарите около Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски“. В ремонтираните места освен безопасността на хората е осигурено и правилното водоотвеждане на повърхностните води на тротоарите.  Премахната е ... Прочети още »

Общината приема заявления от търговци за Деня на чешмаря

На 4 август в местността „Мечката” край пернишката хижа „Славей” ще се проведе поредният празник, посветен на Деня на чешмостроителя. От общинската администрация информират желаещите търговци да участват в него, че трябва да подадат заявление в деловодството на общината за извършване на търговска дейност на открито. Таксата за ползване на терени, на които се провеждат панаири, събори и други празници ... Прочети още »

Пернишко присъствие на национален форум

Национален форум, организиран по предложение на ЦИК и НСОРБ за обсъждане на въпроси и предложения по организационно-техническата подготовка на предстоящите местни избори, се проведе в София. Над 200 бяха участниците в него, основно са били секретари на общини, директори на дирекции ГРАО, както и експерти, пряко ангажирани в организацията и провеждането на избори и с предоставянето на административни услуги. „Дискусията ... Прочети още »

120 кучета от кучкарника в Перник осиновени у нас и в чужбина

Пернишкият приют за бездомни кучета, намиращ се в квартал „Кристал”, е сред най-големите и най-добрите в страната. Според официалните данни на БАБХ, която води регистър на приютите в България, по-големи са само тези в София, Шумен, Варна, Русе и Добрич.  Парцелът е с площ от 4 декара, застроени са 141,4 кв.м. Засега разширяването на приюта до границите на парцела не ... Прочети още »

Шест години затвор за пиян шофьор, причинил смъртта на колега

Наказан е пиян пернишки шофьор, предизвикал ПТП в района на Монтана, при които загинал друг водач на автомобил. Окръжна прокуратура – Монтана е постигнала осъдителна присъда спрямо 38-годишният перничанин В.Б., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 4 от НК. Подсъдимият притежавал свидетелство за управление на МПС със срок на валидност до 31.01.2012 година, след което не ... Прочети още »

Днес се ограничава движението при 133-ти км на АМ „Тракия“

 Днес- 25 юли, от 7,30 ч. до 19 ч. се ограничава движението по пътната връзка София-Пловдив на пътен възел „Пловдив Изток“ при 133-ти км на АМ „Тракия“ в района на Войводиново поради извършване на текущи ремонтни дейности. Няма да се спира движението по основното трасе на автомагистралата.  Обходният маршрут на пътната връзка е през Пловдив по пътен възел „Север“ при ... Прочети още »

Наполовина са намалели болните от варицела в областта, установи РЗИ

Въпреки високите температури, през изминалата седмица са намалели наполовина болните от заразни заболявания. Констатираните случаи са 9, при 20 за предходната седмица. Това информираха от Регионалната здравна инспекция в Перник. Наполовина са намалели и болните от варицела през този период. Установените болни са 6 от Перник, при 13 за предходната седмица. Най-много са болните на възраст от 1 до 4 ... Прочети още »

Община Трън обяви търг за изграждането на пазара

Община Трън стартира търг за изграждането на открит кооперативен пазар в центъра на града. Това показва справката в Агенцията за обществени поръчки. По предварителни изчисления той ще струва малко над  83 333  лева без ДДС. Пазарът ще бъде на площ от около 500 м 2 . Той ще  бъде изграден в централната градска част на Трън, в непосредствена близост до р.Ерма ... Прочети още »