Дневен архив: 24/07/2019

Перник в трескава подготовка за 100-годишния юбилей на „Миньор”

Под пълна пара върви организирането на събитията, посветени за 100- годишнината на футбола в Перник. Правим всичко възможно, за да може градът ни да преживее нещо незабравимо, сподели вчера зам.-кметът Денислав Захариев. „Левски имаше своята 100-годишнина, Славия имаше своята 100 годишнина.Това, което ще видят феновете на Миньор и гражданите на Перник през тези дни ще е много по-добро. Като начин ... Прочети още »

Изключително признание за кмета на Перник!

Кметът на Община Перник Вяра Церовска получи официална прокламация от името на кмета на предградието на Чикаго – Елк Гроув, Крейг Джонсън. Документът беше връчен от перничаните Емил и Диана Миланови, живеещи там, във връзка с побратимяването на двата града. В декларацията се посочва реализирането на съвместни инициативи в областта на културата, спорта и икономиката. В нея е изразено и ... Прочети още »

Осъдиха за присвояване на чужди пари пошенска служителка

Служителка в пощенска станция е вече с наложено наказание за присвояване на чужди парични средства и документно престъпление. Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Перник и защитата на В.А., обвинена за извършени от нея престъпления по чл. 205, ал. 1, т. 1, и по чл. 311, ал. 1 от Наказателния кодекс.  В периода от 1 март до ... Прочети още »

Какви са възможностите, които предоставя процедурата за управление на отпадъците

На работна среща с представители на общински администрации, неправителствени организации и други заинтересовани лица, ОИЦ – Перник представи процедура „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците“ по Оперативна програма „Околна среда“ ОПОС 2014-2020 година. Допустими кандидати по процедурата са общини и общински предприятия, юридически лица със стопанска цел (ЮЛСЦ) и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ). Дейностите, ... Прочети още »

Младите в Перник с шанс да развиват своят потенциал

„Каузата, която всички ние споделяме и това да правим нашите родни места по-добро място за живеене и почивка, е нещото което вече повече от 10 години ме мотивира да бъда част от младежката организация на ГЕРБ. Политическа партия ГЕРБ дава възможност на младите хора да покажат своя потенциал и да развиват своите идеи и възможности.” – това заяви народният представител ... Прочети още »

Съдят трънчанин за съжителство с малолетна девойка

Трънчанин застава пред органите на правосъдието за съжителство с малолетна. 19-годишният младеж от приграничния град ще бъде съден за съжителство с момиче, не навършило 14-годишна възраст. Той заживял на семейни начала с девойката, без да е сключил граждански брак. Привлечен е като обвиняем по чл. 191, ал.3, във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. При доказване на вината му в ... Прочети още »

Възрастен мъж пострада при пожар в Студена

74-годишен мъж е пострадал при пожар, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Пламъците са лумнали във вторник, около 12,10 часа, в пернишкото село Студена. Горели са сухи треви и храсти, при което е пострадал 74-годишен пенсионер. Той е получил изгаряне на горен крайник. Оказана му е първа медицинска помощ в пернишката болница, след което е преместен в столично ... Прочети още »

Вяра Церовска е за сега сред номинираните кметове от ГЕРБ за местните избори

След като изтече информация в медиите, че петима от настоящите кметове на областни градове няма да получат подкрепа за предстоящите местни избори, се заговори за около петнадесетина сегашни градоначалници, които може да получат такава подкрепа. Сред тези, които се очертава да са аут на предстоящите избори са кметовете на Пловдив, Хасково, Ямбол, Разград, Велико Търново и Смолян. Благословия за нов ... Прочети още »

„В и К”- Перник предприе мерки за ликвидиране на пожара в пречиствателната станция за отпадни води

Както Днес и утре вече информира, при проверка експерти на РИОСВ-Перник установиха, че причината за обгазяването на Радомир са запалените депонирани утайки в пречиствателната станция за отпадни води в Батановци.Еко инспекцията издаде протокол и заповед за изгасяването  на пожара. От „В и К”-Перник, който е стопанин на пречиствателната станция за отпадни води, информираха, че са предприети необходимите мерки, за да ... Прочети още »

Община Трън е предприела необходимите мерки срещу разпространението на АЧС

Всичко, което сме договорили с ветеринарния лекар, който отговаря  за нашата община по отношение превенцията насочена към предотвратяване евентуалното разпространение на Африканската чума по свинете в община Трън сме го свършили. Това информира кметът на Община Трън Цветислава Цветкова след провелото се заседание на общинската епизоотична комисия в пограничното градче. „Направили сме информационни листа, в които сме дали разяснения какви ... Прочети още »