Дневен архив: 23/07/2019

Корнелия Нинова посочи кандидата за кмет на Перник на предстоящите местни избори- Станислав Владимиров

Станислав Владимиров ще бъде кандидат за кмет на Перник от БСП на предстоящите местни избори наесен. Новината съобщи на нарочен брифинг днес лидерът на социалистите Корнелия Нинова сред приключването на изнесеното заседание на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, което се проведе в Перник. Станислав Владимиров набеляза някои от акцентите, които ще бъдат във фокуса на предизборната кампания на ... Прочети още »

18-годишен радомирец отглежда канабис в двора

18-годишен радомирец е задържан за отглеждане на наркотични вещества, съобшиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. В понеделник, при проведена специализирана полицейска операция от служители на Районното управление на МВР в Радомир, в дворно място били установени 4 стръка растения от рода на конопа. Имотът се обитава от 18-годеш младеж, който е задържан на място. Наложена на му е ... Прочети още »

И девойка – съучастник в кражба на мотор

Трима се били задържани за кражба на мотоциклет, съобщиха от полицията Престъплението е било извършено в понеделник през нощта, когато от имот в областния град бил откраднат мотоциклет „Хонда“. След подаден сигнал от потърпевшия, 42-годишен мъж, били предприети действия за установяване на извършителите. Служители от пернишкото Първо районнно управление на МВР провели множество действия по разследването, в резултат на което ... Прочети още »

Перник в трескава подготовка за 100-годишния юбилей на „Миньор”

Под пълна пара върви организирането на събитията, посветени за 100- годишнината на футбола в Перник. Правим всичко възможно, за да може градът ни да преживее нещо незабравимо, сподели вчера зам.-кметът Денислав Захариев. „Левски имаше своята 100-годишнина, Славия имаше своята 100 годишнина.Това, което ще видят феновете на Миньор и гражданите на Перник през тези дни ще е много по-добро. Като начин ... Прочети още »

Семейство Миланови: „Гордeeм се с пернишката общност в Чикаго!”

„Перник е първият град в България, който вече е побратимен с американско кметство. Много градове искат да установят подобни отношения, но Перник е първият, който успя да постигне подобен резултат. Той стана възможен благодарение на общите усилия на всички, които бяха свързани с  целия процес – ние, живеещите за океана перничани, като представители в Чикаго, екипът на кмета тук, представителите ... Прочети още »

Изключително признание за кмета на Перник!

Кметът на Община Перник Вяра Церовска получи официална прокламация от името на кмета на предградието на Чикаго – Елк Гроув, Крейг Джонсън. Документът беше връчен от перничаните Емил и Диана Миланови, живеещи там, във връзка с побратимяването на двата града. В декларацията се посочва реализирането на съвместни инициативи в областта на културата, спорта и икономиката. В нея е изразено и ... Прочети още »

Общини, НПО и фирми кандидатстват с проекти за управление на отпадъците

Общини, юридически лица със стопанска цел и юридически лица с нестопанска цел могат да кандидатстват за европейско финансиране за изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците. Отворената за кандидатстване процедура е по Приоритетна ос 2 „Отпадъци“ на Оперативна програма „Околна среда 2014–2020 г.“. Вчера тя беше представена пред представители на общините бизнвеса и други заинтересовани от възможностите ... Прочети още »

Неуловимите служители на КЗП в Перник

Представителите на Комисията за защита на потребителите в Перник са буквално неуловими, алармират граждани, които не успели да намеря служителите, на които да подадат своите сигнали, нито на място, нито по телефона. Оказа се, че всяка връзка с тях е „куза пердута”. До това зцаключение стигнали и представителите на РС на КНСБ, които в продължение на дни се опитвали да ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” ще спази срока за пускането на топлата вода!

Изпълнението на разработената от „Топлофикация Перник” ремонтна програма върви по график.  С цел да бъдат изпълнени всички заложени в нея дейности, да реализирането им са привлечени и външни фирми. Това информира изпълнителният директор на топлофикационното дружество инж. Любомир Спасов. „Всичко, което сме заложили ще бъде направено. Работи се усилено. Мелниците на четвърти парогенератор вече са ремонтирани, остават още малко наладъчни работи. ... Прочети още »

Чувствително намаляха ухапаните от кърлежи в областта, твърдят от ЦСМП-Перник

Чувствително е намалял броят на пациентите ухапани от кърлежи, които са потърсили помощта на медиците от Центъра да спешна медицинска помощ през изминалата седмица. Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов. Той поясни, че за последните три дни на миналата седмица- петък, събота и неделя, ухапаните пациенти  в областта са 9. В Земен и Брезник по 4 и в ... Прочети още »