Дневен архив: 22/07/2019

БСП сигнализира КОНППИ за конфликт на интереси в Община Перник

Пернишките социалисти внасят днес сигнал в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество съобщиха от ръководството на БСП в Перник и групата съветници на левицата на специална пресконференция днес. Сигналът е срещу зам.кмета Владислав Караилиев. Става дума за обществена поръчка с предмет „Проектиране на пътни съоръжения на територията на община Перник по две обособени позиции”, ... Прочети още »

Акт от 1500 лева заради уволнения персонал на кафе „Ривър”

Както вече стана ясно, скандалният случай с освободения по фейсбук персонал  на пернишко кафене, стигна и до дирекция „Инспекция по труда”. От централата на РС на КНСБ в Перник предоставиха и официалния отговор на директора на институцията инж.Любомир Владимиров. От него става ясно, че уволнението е станало навръх националният празник на България – 3 март тази година. Персоналът, освободен без ... Прочети още »

И превозвачи хранят сивата икономика

Превозвачите често се оплакват от загубите, които им причинява т.н. нерегламентиран превоз. Обаче според наблюденията на най-големия български синдикат – КНСБ, делът на  симия сектор в транспорта, автосервизите, автоморгите е сериозен. От РС на синдиката в Перник алармират, че че част от лицензираните автобуси за превоз на пътници по утвърдените линии ще не издават билети, ако изрично и категорично пътникът ... Прочети още »

Образователен спектакъл забавлява децата в театъра

Децата от Детска академия „Слънчице“ и Занималня „Тинкърбел, а и много други малчугани заедно със своите родители се забавляваха на премиерата на „Книжни сладкодумци“ на пернишкия театър в края на миналата седмица. Това е образователен спектакъл за литературните видове.Негов автор и режисьор е Панайот Цанев,а в ролите на сладкодумци са Михаил Петров и Иван Хаджиянев. Сладкодумците – раздумци отварят приказната ... Прочети още »

Продължава битката с браконирите на Пчелина!

Доброволците от централната рибноопазваща организация в Перник не спират да се борят с онези, които нарушават закона и унищожават всичко, което се прави за любителите на риболова в региона. Само преди дни беше направена поредната проверка за незаконен улов на язовир „Пчелина”. За проверката съобщиха доброволците на своята страница в социалната мрежа. Те пишат гневно: „Всяко нещо си има граници. ... Прочети още »

Младежи пред Темида – карали нерегистрирани мотоциклети

Двама младежи ще отговарят за шофиране на нерегистрирани мотоциклети. На 20 юли в Радомир бил проверен мотоциклет „Житан“, управляван от 18-годишен местен жител. Органите на реда установили, че двуколесното возило не е регистриран по надлежния ред в Република България. Младежът бил отведен в районното управление и след разпит освободен.  Отново на 20 юли, малко преди полунощ, в пернишкия квартал „Църка“ ... Прочети още »

Хванаха тийнейджър, откраднал велосипед

19-годишен е задържан за кражба на велосипед, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник. Престъплението е извършено на 19 юли, когато бил подаден сигнал от 15-годишно момче. Тийнейджърът заявил, че от заведение на улица „Благой Гебрев“ в пернишкия квартал „Изток“ е откраднат велосипед, негова собственост. Органите на реда реагирали незабавно и много бързо стигнали до извършителя. Оказало ... Прочети още »

Дивотинец подкарал нерегистрирано бъги

51-годишен дивотинец е шофирал нерегистрирано бъги. На 19 юли, в село Дивотино пътни полицаи спрели за проверка моторно превозно средство, приличащо на бъги. Униформените установили, че най-вероятно става въпрос за самоделно изработено превозно средство, на което били поставени временни регистрационни табели, издадени за друг автомобил. 51-годишният шофьор бил разпитан и освободен. Започнато е бързо производство и работата по случая продължава. ... Прочети още »

Закопчаха 23-годишен за грабеж

23-годишен е задържан за грабеж. На 19 юли, около 5, 15 часа е бил подаден сигнал в Областната дирекция на МВР в Перник от 23-годишно момиче, че неизвестен младеж й е откраднал златна верижка с кръстче. Това станало на автомивка в пернишкия квартал „Иван Пашов“, където извършителят издърпал от врата на жертвата златния накит. Незабавно района бил блокиран от полиция. ... Прочети още »

Авария по главен водопровод остави кварталите „Мошино” и „Изток”в Перник без вода!

Авария по главния водопровод стана причина вчера за принудителното спиране на водоснабдяването в двата най-големи квартала на Перник- „Мошино” и „Изток”. Това информираха от „В и К”-Перник. От  водоснабдителното дружество поясниха, че повредата е на кръстовището на „Мошино”. Авариен екип на предприятието работи по отстраняването на повредата и възстановяването на водоснабдяването. От „В и К” увериха, че до края на ... Прочети още »