Дневен архив: 20/07/2019

Днес е голям празник – Илинден е!

Българската православна църква почита днес паметта на св. пророк Илия. Той е един от най-великите измежду старозаветните праведници, могъщ изобличител на езичеството и предвестник на истинната вяра в Единия Бог. Християнската църква го нарича още от древността „пророк и предсказател на великите Божи дела“, „ангел в плът“ и „предтеча на второто Христово пришествие“. Денят на св. пророк Илия е сред ... Прочети още »

Новият модел в здравеопазването ще ограничи достъпа до здравна услуга

„През 2020 г., според тригодишната бюджетна прогноза, НЗОК ще акумулира 4.6 млрд. лв. за здравеопазване, които се явяват апетитна възможност за трансфер в банковите сметки на избрани застрахователи, но на ентусиазираните защитници на „демонополизацията“ трябва да е ясно, че най-много до 55 – 58% от тях ще бъдат разходвани за лечение на болни хора – такава е структурата на застрахователните ... Прочети още »

Жители на Атина разказват за страшния трус: Стените пукаха, етажът се клатеше, а в метрото бе ужасяващо

Атинската обсерватория съобщава за 21 регистрирани труса след основното земетресение с магнитуд над 1.5 Вчера, на по-малко от 25 км северозападно от гръцката столица Атина стана умерено силно земетресение. Магнитудът на земетресението е 5.1 според локалната скáла в Гърция, съответно 5.3 по динамичната скáла, прилагана в Европейския сеизмологичен център, съобщава „Фокус“. Източникът на земетресението и последвалите го вторични трусове е ... Прочети още »