Дневен архив: 19/07/2019

ОбС в Перник даде „зелена улица” на дългосрочен креди от половин милион

На редовното си заседанието си днес пернишкият минипарламент даде „зелена улица” на искането на градоначалника Вяра Церовска общината да вземе нов дългосроен заем в размер на 500 000 лева. Парите са нужни, за да се осигури част от съфинансиране на проекта за интегриран градски транспорт. С него ще се дофинансира закупуването на нови 13 автобуса за градския транспорт, тъй като ... Прочети още »

Да те уволнят по … фейсбук

За парадоксален случай на нарушение на трудовото законодателство стана ясно на днешната пресконфоренция, касаеща кампанията на КНСБ „Сивото убива”. В разрез с всички норми работнички са били уволнени по … фейсбук. Потърпевшите са пет вече бивши служителки на бизнесмен от английски произход, който преди време взел под наем кафе „Ривър” на закрития мост в центъра на областния град. В един ... Прочети още »

И Инспекцията по труда се включва в битката срещу сивата икономика

Инспекцията по труда в Перник също дава рамо на инициативата на КНСБ „Сивото убива”. На пресконференцията днес шефът на дирекцията Любомир Владимиров даде подробна информация за проверките, които експертите извършват и резултатите от тях. През 2018 година експертите на дирекцията са извършили  1 076  проверки, констатираните нарушения са 3900. По отношение на трудово-правните отношения са установени 2063 нарушения. В ДИТ подадените ... Прочети още »

Стартира кампанията „Сивото убива” и в Пернишко

Днес и в Пернишка област бе дадено началото на националната кампания на КНСБ срещу сивата икономика, която тече под надслов „Сивото убива”. За РС на синдикалната структура най-точният барометър за това нелицеприятно явление са сигналите, които раБотниците и служителите от областта подават, заяви председателят на КНСБ в Перник Наташа Ангелова.Те са свързани предимно с неполучени трудови възнаграждения, със „заплати в ... Прочети още »

Спор между съветници и кмет за осветлението в парка и паметника на Кракра

Всички осветителни тела в Централен градски парк, както и прожекторите на паметника „Кракра Пернишки“ са приведени в нормален режим на робота и светят. Това съобщи в отговор на питане  на общинския съветник Милан Миланов кметът на Община Перник Вяра Церовска по време на редовното заседание на Общински съвет.  В рамките на сесията беше тествана и осветителната система, която потвърди думите ... Прочети още »

В община Перник за сега няма регистрирано огнище на Африканската чума по свинете

На територията на Община Перник няма регистрирано огнище на болестта Африканската чума по свинете. Това стана ясно на провелата се среща днес, организирана от кмета на Община Перник Вяра Церовска и секретаря Радослава Манова, с кметовете на населени места и представители на различни институции.  Да бъдат информирани всички стопани, отглеждащи прасета, това апелира на срещата Красимир Цанков, началник отдел в ... Прочети още »

Общинският съвет в Трън направи отчет на свършеното през първото полугодие на тази година

 Общинският съвет в Трън направи на редовното си заседание отчет за свършената работа за периода от 1 януари до 30 юни тази година. В докладната си до общинските съветници, председателят на местния законодателен орган Бойчо Харалампиев информира, че през първото полугодие на тази година са проведени 5 редовни и 1 извънредно заседание. До момента Общинският съвет в пограничната община е ... Прочети още »

Вече са 16 огнищата на Африканска чума при домашни свине и 20 са случаите при диви прасета в страната ни

Още едно ново огнище на Африканска чума потвърди Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ при домашни свине в област Търговище в стопанство, в което се отглеждат 12 нерегистрирани свине – квартал „Въбел“, град Търговище. Взетите проби от свинете на 17 юли са потвърдени като положителни за вируса на Африканска чума по свинете (АЧС). Огнището е установено в резултат от ... Прочети още »

Завърши изграждането на кръговото кръстовище на Подбалканския път, при входа на град Карлово

Завърши изграждането на кръговото кръстовище на Подбалканския път I-6, при входа на град Карлово. На официалното откриване на обекта участваха: заместник министър-председателят по икономическата и демографска  политика Марияна Николова, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, кметът на Карлово Емил Кабаиванов и др.   Инвестицията е за над 936 хил. лв. ... Прочети още »