Дневен архив: 18/07/2019

„Топлофикация Перник” отстрани допусната грешка при изчислението на отстъпката на клиентите, която ги ощетява

„Топлофикация Перник” е допуснала грешка в методиката на изчисление на 50%- тната отстъпка в изравнителните сметки на абонатите със сключен договор за равни месечни вноски,, които са обслужвани от фирма „Нелбо Инженеринг”. Това информираха от ръководството на топлофикационното дружество.  „В момента  подготвяме корекцията на сметките и на 19.07.2019г. имаме готовност да презаредим коригираните сметки на тези клиенти.  Новите изчисления са ... Прочети още »

Перничани се поклониха пред Апостола на свободата

Перничани се поклониха пред святата личност и героичното дело на Апостола на свободата. По повод 182-та годишнина от рождението на Васил Левски цветя бяха поднесени от кмета Вяра Церовска и екипа й,  областния управител Ирена Соколова, представители на политически партии, институции и граждани. „България носи в сърцето си Левски. Той е един велик пример за всички нас. Днес е денят ... Прочети още »

Осиновени са 117 кучета от общинския приют в Перник

117 кучета от общинския приют в Перник са осиновени от началото на годината досега, съобщиха от общинско предприятие „Общинско обслужване“. С решение на Общинския съвет от октомври миналата година приютът се управлява именно от него. Подобрени са условията за пребиваване на кучетата. Със средства, отпуснати от общината и с помощта на доброволци са ремонтирани боксовете за животните, дворът е настлан ... Прочети още »

Ремонтират пречиствателната станция Студена – Перник

Пречиствателната станция за питейни води Студена-Перник ще бъде ремонтирана с над 3,6 милиона лева, съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата са отпуснати по силата на заемно споразумение със Световната банка по „Проект за развитие на общинската инфраструктура“, по който МРРБ работи. Предвижда се модернизиране на основни съоръжения и оборудване при непрекъсната експлоатация на пречиствателната станция. В ... Прочети още »

Брезничанин и трънчанин задържани с дрога в Кнежа

За незаконно притежаване на наркотици са задържани 26-годишен и 44-годишен. На 16 юли 2019 година в 17 часа служители от РУ Кнежа са извършили проверки в стаи на хотел в града. В помещение, наето от 26-годишен от Брезник, в нощно шкафче до легло е намерен полиетиленов плик, съдържащ топче от суха, зелена тревиста маса и съцветия с размери 1×1 см. ... Прочети още »

Кметът на Перник поздрави дългогодишния диригент на камерен оркестър „Орфей“

Поздравителен адрес е изпратила кметът на община Перник Вяра Церовска до диригента на камерен оркестър „Орфей“ Райчо Христов по случай 70-годишния му юбилей Райчо Христов е роден в Бургас, завършил е Националната музикална академия с две специалности – хорово и оркестрово дирижиране. Още като студент, в края на 1974 г. възродил закрития 12 години по-рано камерен оркестър в Перник. Оттогава ... Прочети още »

Защитената местност „Чокльово блато” е една от перлите на Радомирско

Чокльово блато е защитена местност в България. Разположена е в землището на радомирското село Байкалско. Разположена е на площ 320 хектара. Обявена е на 30 декември 1992 г. с цел опазване на естествени местообитания на редки и застрашени птици и торфено находище. На територията на защитената местност са забранени строителство и всякакви други дейности, които увреждат естествения облик на местността ... Прочети още »

Общинските съветници в Трън ще решават дали да дадат съгласието си кметът да издаде „запис на заповед”

Местните законотворци в община Трън днес, на редовното заседание на Общинския съвет, трябва да решат дали да дадат съгласието си кметът на Община Трън да издаде „Запис на заповед” за обезпечаване на авансово плащане по Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.040-0046-С01 по проект с наименование „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Трън ... Прочети още »

Над 3,2 милиона лева са разпределени за имунопрофилактика на животните

УС на ДФ „Земеделие“ гласува предоставянето на 3 248 928 лв. за извършени ветеринарни мероприятия през първите 5 месеца на 2019 г. Средствата се отпускат по схемата за държавна помощ „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерките по Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните“.   Схемата цели подпомагане на земеделските ... Прочети още »