Дневен архив: 16/07/2019

Пернишкият минипарламент стяга заседание

В петък пернишкияк минипарламент се събира на редовно заседание. В дневния ред традциционно са включени голям брой докладни, касаещи градоустройствени проблеми. Внесени са и докладни, свързани със стопанисване и разпореждане с имоти общинска собственост. Две основни докладни засягат бъдещето на общинския транспорт. По едната, внесена от кмета на общината д-р Вяра Церовска, местните законтотворци ще дебатират и трябва да вземат ... Прочети още »

Радомирци отбелязват 182 години от рождението на Васил Левски

Ръководството на община Радомир и Общинския исторически музей в града се готвят за отбелязването на 182 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. От 11 часа пред паметника на големия български революционер на площад „Свобода” в центъра на града ще бъдат поднесени венци и цветя. В залата на общинската администрация от 11,45 часа ще бъде прожектиран филмът „ЛЪВСКИЙ: ... Прочети още »

Перник ще купува електробуси за обществения транспорт

Перник ще купува електробуси за обществения транспорт. Екологичните возила ще обслужват автобусни линии извън проекта за интегриран градски транспорт. За тази цел общината ще кандидатства с проект по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“. В Общински съвет вече е внесена докладна от кмета Вяра Церовска. Предстои съветниците да дадат зелена светлина на проектното предложение до края на седмицата. По думи на ... Прочети още »

С нов и освежен вид са радомирски мостчета

С нов и освежен вид са мостчетата по улица „Люлякова“ в град Радомир. Те бяха обновени по идея на младежката структура на политическа партия ГЕРБ. „Целта на инициативата ни е чрез боядисването на металните мостове да се създаде лятно настроение у всички минувачи. Улицата е една от най-натоварените в града, също така е и приятен маршрут за разходка, тъй като ... Прочети още »

Частен съдебен изпълнител разплати дължими заплати на бивши работници и служители на фирма „Бесттехника ТМ Радомир”

54 бивши работници и служители на фирма „Бесттехника ТМ Радомир”  имаха щастието да си получат дължимите от години пари за заплати. Това стана възможно след като частен съдебен изпълнител Елена Добренова извърши публична продажба на запорирано имущество, собственост на фирмата- в случая на три апартамента. След като постановленията са влезли в сила и е извършено разпределение на дължимите суми, са ... Прочети още »

ЦСМП-Перник получи нова линейка!

Центърът за спешна медицинска помощ в Перник получи нова линейка. Това информира заместник директорът на ЦСМП-Перник д-р Вселина Шишкова. Тя поясни, че все още новата линейка не е пусната  в движение, защото трябва да бъде регистрирана. Тя е напълно оборудвана с всичко необходимо и много необходима. „Ние сме подали заявка за десет такива линейки от които 4 високопроходими”, уточни д-р ... Прочети още »

Днес да почерпят…

На 16 юли православната църква чества света мъченица Юлия. Според народните вярвания днес е вторият ден от т.нар. Горещници. Легендата разказва, че Юлия е родена в Картаген и произхожда от знатно християнско семейство. Но когато персийците покорили града, отвлекли много хора. Юлия, въпреки че по това време била невръстна също попаднала между пленниците. Смъртта ѝ настъпила, когато придружавайки господаря си, ... Прочети още »

Невероятно, но факт! 5 месеца след сватбата Софи Маринова се разведе, Гринго я биел!

Едва 5 месеца минаха от звездната сватба, която всички определихме като една от най-бляскавите за годината, която тепърва предстоеше. Става въпрос за сватбата на Софи Маринова и Тодор Давидов, по-известен като Гринго. Певицата изчака да изтече присъдата на Гринго, за да излезе на свобода и двамата да се венчаят във вечна любов. Сватбата се състоя. На нея кумуваха Преслава и ... Прочети още »

Временна организация на движението в тунел „Витиня на АМ”Хемус”

Днес – 16-ти юли, от 8:30 ч. до 16:30 ч. движението за Варна в тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“ ще се осъществява поетапно в аварийна или изпреварваща лента поради профилактика на осветлението. Трафикът в посока София ще се пренасочва от км 35+450 /служебна връзка/ на магистралата по път I-1 София – Ботевград и при км 30+260, при пътна връзка „Витинска ... Прочети още »