Дневен архив: 15/07/2019

Нови маси за тенис в радомирския парк

Нови тенис маси за свободна употреба са монтирани в Градски парк в Радомир, съобщиха от общинската администрация.  Информираха също, че се предвижда монтиране на тенис маси и в градината на Младежкия дом още тази седмица. Целта на инициативата е създадените зони за спорт на открито да се превърнат в любимо място за спортуване на малки и големи. Предвижда се до ... Прочети още »

Кметът на Перник посрещна гости от Китай

Китайска делегация, водена от главния икономически съветник на кмета на побратимения с Перник град Хуай Ан, се срещна с кмета Вяра Церовска.  „Перник високо цени отношенията си с вашия град. Радвам се, че имам възможността да разговарям с вас по въпроси, касаещи взаимното ни сътрудничество“, сподели Вяра Церовска.  „Съвсем скоро в Перник ще бъде пусната индустриалната зона. Тя е с ... Прочети още »

Национална лаборатория ще проверява обгазяването в Радомир

Днес вероятно в Радомир ще пристигне екип на Националната лаборатория за качеството на въздуха, която ще проверява случаят с обгазяването на града след подадени сигнали. Местни жители алармирали институциите за остра, задушлива миризма и изразяват притеснения, че явлението може да се окаже опасно за възрастни, болни хора и малки деца. Кметът на общината Пламен Алексиев, който е повикал екипа на ... Прочети още »

Убиецът на Веско от Рударци остава в затвора

Молбата на Здравко Кирилов, който отне живота на Веселин Благоев в Рударци по особуено жесток начин, за предсрочно осбождаване, е отхвърлена. 36-годишният убиец излежава 19-годишна присъд за кървавото престъпление. Тойе зад решетките от октомври 2009г. и му остават 7 години и 9 месеца затвор.  Местен е бил в затвора във Враца и върнат обратно в Бобов дол. Отказът на кюстендилските ... Прочети още »

Днес да почерпят…

На 15 юли православната църква чества паметта на св. княз Владимир, покръстител на руския народ. В народния календар дните от 15 до 17 юли се наричат горещници – в чест на огъня. Смятат се за най-горещите дни през годината, а обичаите свързани с тях се наричат Чурлига, Пърлига и Огнена Марина и се отбелязват за предпазване от огън. На днешната ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” разясни изравнителните сметки на абонати с договор за плащане на равни вноски

Някои абонати на „Топлофикация Перник”, които имат сключен договор за плащане на топлоенергията на равни месечни вноски  за сезона 2018/2019 г., срещат затруднение при разтълкуването на изравнителната сметка, която са получили от фирмата извършваща дяловото разпределение на консумиранта топлоенергия в тяхната сграда. По тази причина, ръководството на „Топлофикация Перник” направи някои важни пояснения по изравнителните сметки, които са подкрепени с ... Прочети още »

Жителите на Сатовча подкрепят проект за възстановяване на пътя от Плетена към Сърница

Публична среща за представяне на инвестиционен проект на Югозападното държавно предприятие за основен ремонт на горски автомобилен път „Караманица – Превала” на територията на „ДЛС Дикчан” събра повече от 35 представители на заинтересованите страни. Сред присъстващите бяха зам.-директорът на ЮЗДП инж. Димитър Димитров, служители на държавни и общински институции, както и собственици на вили, къщи за гости и дърводобивни фирми.Срещата ... Прочети още »

Синоптичната прогноза предвижда облачно и дъждовно време…

В първия ден от седмицата облачността ще е променлива. На места, главно в следобедните часове, ще има превалявания от дъжд, възможно е и да прегърми. Ще продължи да духа предимно умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса, информират от НИМХ. Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. На места след обяд, ... Прочети още »