Дневен архив: 14/07/2019

ПП АБВ ще се регистрира самостоятелно за участие в местния вот

ПП АБВ ще се регистрира самостоятелно за участие в местния вот. Решението бе взето след заседание на Националния съвет на партията, съобщи заместник-председателят на АБВ Владимир Маринов пред медиите. „Разбира се, в допълнение на взетото решение, след задълбочен анализ и на това какво имаме в момента в местната власт, как сме представени, ние поставихме и своите цели, които задължително трябва ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси 33 работници за археологически разкопки и 20 шивачки

  След като миналата седмица предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник намаляха драстично, то през тази те се увеличиха с 67 и станаха 163. Добрата новина е, че чувствително се увеличиха и  предлаганите свободни места на безработните висшисти –с 8 и станаха 13.    И през миналата седмица бяха актуални офертите за работа на 20  оператори в производство в Божурище, 10 ... Прочети още »

С много настроение, музика, песни и хора преминаха двата дни на Църногорския събор „В сърцето на Граово“.

С водосвет за здраве и приветствие на областния управител започна второто издание на Църногорския събор „В сърцето на Граово“. Църковният ритуал бе воден от Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп. След това ученици от летния лагер към Църногорския манастир поздравиха гостите и присъстващите с църковната песен „Говори Господи“. „Граово е чудно красиво място, а област Перник е събрала в себе си ... Прочети още »

Оранжев код за 18 области, ще има гръмотевични бури

З а 18 области е в сила оранжев код за обилни валежи и гръмотевици в неделя, за 8 ще важи жълт код, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Очакват се между 40 и 60 л/кв. м са очакваните количества валежи за денонощие. Оранжев код е в сила за областите: Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, ... Прочети още »