Дневен архив: 13/07/2019

Идва захлаждане, какво ще е времето следващата седмица

Времето през уикенда ще бъде нестабилно,  в неделя на много места е възможно да превали. Валежите ще започнат в планинските райони, в Западна и Северозападна България валежите ще започнат следобед. През нощта срещу неделя, обаче, с югозападен вятър ще навлиза по-студен въздух. Валежите ще обхванат почти цялата страна. Максималните температури ще се понижат с поне 5 градуса и ще достигат ... Прочети още »

Днес да почерпят…

Денят 13 юли е изключително важен за всички християни. Той е свързан с връзката на най-великите събития в християнството. Всички са чували за вестителя Свети арх. Гавриил. Християните отдаваме два пъти почит към този необикновен ангел. Той предавал най-важните съобщения от Всевишния. Неговите съобщения са свързани с реализирането на най-важните събития в християнството.  Свети арх. Гавраил почитаме и на 26 ... Прочети още »

Финансирано е доизграждането на нов храм в Батановци

20 хил. лева се отпускат за доизграждането на новия храм в град Батановци „Св. Успение Господне“. Добрата новина съобщи Преосвещенство Белоградчишки епископ – викарий на Софийския митрополит при посещението си в Църногорския манастир „Свети Козма и Дамян. Половината от средствата се предоставят от Софийската света митрополия, а останалите са гласувани от дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет. Финансирането ще бъде използвано за ... Прочети още »

30 000 лева отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание Управителния съвет на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 000 лв. по схема „de minimis“ за подпомагане на стопаните, отглеждащи свине за собствени нужди, чиито животни са унищожени от заболяването Африканска чума по свинете през 2019 г.   Средствата ще се предоставят на собствениците на унищожени животни в трикилометровата предпазна зона. Помощта ще се ... Прочети още »