Дневен архив: 12/07/2019

Второто издание на Църногорския събор стартира с научен колоквиум

С научен колоквиум започна  второто издание на Църногорския събор „В сърцето на Граово“ в едноименния манастир „Св. Св. Безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян“ село Гигинци. На събитието, което се състоя в магерницата на Светата обител, присъства  министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която се включи в дискусията за храната на бъдещето и съвременните й проекции. По покана ... Прочети още »

Жители на селата Врабча и Проданча настояват да гласуват във Филиповци

Жителите на селата Врабча и Проданча в община Трън поставят въпроса- защо се налага да отиват да гласуват в село Ездимирци. Затова информира общинският съветник от Трън от БСП Ташко Минков. Кпоред кмета на община Трън Цветислава Цветкова, това е практика от години наред.”Във Врабча имаме помещение, но по принцип там са много малко хората, които гласуват.Можем да помислим по ... Прочети още »

Реверсивното движение от и за София остава

Остава реверсивното движение в посока от и за София, в района от караулката на Владая до пътен възел „Даскалово“, седем дни в седмицата. Това обяви кметът Вяра Церовска след инициираната от нея среща, в която взеха участие – председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, зам. -кметът на Столична Община Дончо Барбалов , кметът на район Витоша Тодор ... Прочети още »

Осигуряват допълнителен обществен транспорт за Църногорския събор

Допълнителен обществен транспорт между Перник и село Гигинци, община Брезник, ще има за Църногорския събор “В сърцето на Граово”, съобщиха от транспортните фирми. На 13 и 14 юли (събота и неделя) по обичайната автолиния ще бъдат пуснати и допълнителни превозни средства. В тези дни автобусите ще се движат при следното разписание: Перник – Гигинци 7.30 ч./8.00 ч./9.30 ч./10.30 ч./12.30 ч./14.30 ч./17.00 ч. Гигинци – ... Прочети още »

Днес движението в тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“ поетапно ще е в една лента

Днес – 12 юли, от 9:30 ч. до 12 ч. движението в тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“ в посока София ще се осъществява в изпреварващата лента поради ремонтни дейности по пожароизвестителната система. От 12 ч. до 14 ч. движението ще е само в активната лента. Между 9 ч. и 18 ч. движението по път II-62 Самоков-Клисура при Продановци ще ... Прочети още »