Дневен архив: 10/07/2019

Губернаторът на Перник и ДАМТН с указания към собствениците на язовири в региона

 Областният управител Ирена Соколова информира, че е постъпило писмо от председателя на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), за очаквани обилни валежи.  По данни на НИМХ за периода 09.07.2019 г. – 14.07.2019 г. (включително), в област Перник и още дванадесет други области е обявен „Жълт код” за опасни явления – поройни дъждове и градушки. В тази връзка губернаторът уведомява собствениците на ... Прочети още »

Парите от издадените 330 килограма капачки отиват в помощ на Детското отделение в Перник

 Доброволците от Фондация „П.У.Л.С.“ и „Достъпна градска среда“ информират, че  първите капачки, събрани в металното сърце, поставено в центъра на Перник, вече са  издадени. „За един месец с ваша помощ събрахме 330 кг. капачки, които издадохме при нашите приятели и партньори от РИОС 10 ЕООД. Със събраната сума от капачките скоро ще бъдат закупени необходими консумативи за педиатричното отделение на МБАЛ „Рахила ... Прочети още »

Пернишки инспектори се включиха в проверките по морските курорти в страната

Както всяка година, така и тази екип от двама инспектори от Дирекция”Инспекция по труда” в Перник се включи в масовите проверки по морските ни курорти. Това информираха от Инспекцията по труда в Перник. От  8.07.2019 г., екипите на Инспекцията по труда в морските курорти се подсилват с командировани инспектори от други области на страната с цел засилване на контрола по ... Прочети още »

Работещите във „Феромагнит” излизат в летен платен отпуск

Трудна, комплицирана е в момента бизнес средата на вътрешния пазар, а конкуренцията на международния е безмилостна. Така определи бизнес климата в страната в момента директорът на фирма „Феромагнит” Димитър Рангелов. Той поясни, че в момента незначителна част от продукцията на завода отива за външния пазар.”Евтината китайска продукция създава сериозни проблеми на малки фирми като нашата с конкурентните си цени. В ... Прочети още »

288 нарушения установи Инспекцията по труда в Перник за месец

87 проверки по спазване на трудовото законодателство и осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд е извършила Дирекция „Инспекция по труда” в Перник през месец юни на територията на областта. Най-много са проверките-27, свързани с контрол по изпълнението на издадени предписания за отстраняване на констатирани нередности. 16 проверки са извършени по искане съгласно чл. 302 и чл. 303 от ... Прочети още »

Днес шофьорите да карат внимателно по пътя Калотина – Сливница

Днес – 10 юли, от 9 ч. до 18 ч. движението по пътя  Калотина – Сливница при км 2 и км 25 ще се осъществява поетапно в една лента поради монтаж на камера на изграждащата се електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства над 3,5 тона (тол). Необходимо ... Прочети още »

Днес ще бъде спряно движението в тръбата за Варна на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус

  На 10 юли /сряда/ от 9 ч. до 15 ч. ще бъде спряно движението в тръбата за Варна на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“. Трафикът ще се извършва двупосочно в тръбата за София. Ограничението е за провеждането на съвместно учение на МВР – Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Агенция „Пътна инфраструктура“, Държавна агенция „Безопасност на ... Прочети още »