Дневен архив: 08/07/2019

Временна организация на движението се въвежда в Перник заради строежа на новото кръстовище

От днес / 08.07.2019 г./ се въвежда временна организация на движението, поради започване изграждането на Първи етап на новото кръгово движение на улиците Благой Гебрев и Юрий Гагарин. 1. Въвежда се двупосочно движение от пътен възел Даскалово до бензиностанция Лукойл. 2. Забранява се ляв завой при входа на кв. Изток посока улица Благой Гебрев. 3. Забранява се ляв завой на ... Прочети още »

Директорът на ОДМВР – Перник с високо отличие!

Областният управител Ирена Соколова поздрави директора на ОДМВР Перник по повод полученото от него високо отличие. Старши комисар Димитър Попов бе награден с „Почетен знак на МВР” III степен за доказан висок професионализъм в служба на закона. Той му бе връчен на официална церемония, със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, в навечерието на 140-ата годишнина от създаването на МВР. „Тази ... Прочети още »

„П.У.Л.С.” Перник стана на 20 години!

Еĸипът нa Фoндaция „Π.У.Л.C. в. Πepниĸ навършва 20 гoдини oт cъздaвaнeто си. За този период над 11 000 души са ползвали услугите на организацията. През годините Фондация “П.У.Л.С.” се доказа като организация, определяща стандартите за подкрепа към пострадалите от насилие, трафик на хора и други рискови групи чрез предоставяне на комплекс от услуги – кризисен център, превантивни и рехабилитационни програми ... Прочети още »

Перник се нареди на седмо място сред топ-туристическите дестинации на България!

Перник е класиран на седмо място сред 50-те топ дестинации на България, обявени от световното туристическо приложение Трипадвайзър. Приложението се ползва от милиони потребители, а класацията е направена благодарение на специален алгоритъм. Ползвани са отзиви и рейтинги за ресторанти, атракции, хотели, събрани от туристите. Най-вероятно „червените точки” за Перник са основно от туристи, посещавали града ни по време на Международния ... Прочети още »

Рязка промяна на времето прогнозират синоптиците!

Синоптиците прогнозират рязка промяна на времето в началото на седмицата.  Могат да се очакват гръмотевични бури и градушки. По-рано синоптиците обявиха тревога. Според прогнозите им, първият студен фронт за юли ще удари Балканите. Чакат ни нови порои и едрозърнести градушки  През изтичащите 24 часа студен фронт от Северния Атлантик бързо ще дестабилизира атмосферата на полуострова от запад-северозапад на югоизток. Очакват ... Прочети още »

Фирма „Директ” приключва с раздаването на изравнителните сметки в Перник

Фирмата, която обслужва най-много абонати на „Топлофикация Перник” в града- „Директ”,  вече приключва с раздаването на изравнителните сметки за консумираната топлинна енергия през изтеклия отоплителен сезон. Това информираха от офиса на фирмата в Перник.  От там поясниха, че след получаването на изравнителните сметки в съответната жилищна сграда, започва да тече едномесечен срок за възражения по тях. Крайният срок за нанасяне ... Прочети още »

ОД”Земеделие” в Перник обяви търг за земи от ДПФ под наем и аренда

Областна дирекция „Земеделие” обяви търг за отдаване под наем и аренда на свободните земеделски земи от държавния поземлен фонд (ДПФ) в област Перник за стопанската 2019/2020 година за отглеждане на едногодишни полски култури за срок от една стопанска година и за дългосрочно отдаване под аренда на земеделски земи от ДПФ  за отглеждане на едногодишни полски култури и многогодишни фуражни култури ... Прочети още »

За липса на вода алармираха кметове на населени места в община Перник

Високите температури и липсата на дъжд допринесоха за намаляването на дебита на местните водоизточници. Появи се недостиг на вода във високите части на някои населени места. Затова алармираха кметовете на селата Драгичево, Кралев дол и Църква. В Драгичево водата не достига във високите части на Рударска махала. „Знам, че вечерно време се полива. Сутрин обикалям автоборсите с представител на „В ... Прочети още »

Общинският съвет в Перник актуализира поименния списък за капиталови разходи

Общинският съвет гласува единодушно да бъде извършена корекция на поименния списък за капиталови разходи на Община Перни Тя се налага поради включването на нов обект „Реконструкция и подмяна на водопроводна мрежа по републиканския път „Драгичево – Рударци – Кладница“, Община Перник“. Решението на местния минипарламент  беше взето въз основа на внесена докладна от кмета Вяра Церовска, в която е посочено, ... Прочети още »

Няма отлагане на тол системата, а на търговската й експлоатация, уверяват от АПИ

Няма отлагане на тол системата. Обсъжданите в парламента промени в Закона за пътищата предвиждат отлагане само на търговската експлоатация на електронната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние.  Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Георги Терзийски в  предаването „Неделя 150” на БНР.  Тол системата ще бъде въведена в техническа експлоатация на 16 август, ... Прочети още »