Дневен архив: 07/07/2019

Депутати от „БСП за България” инициираха почистването на мегалитния храм-кладенец в село Гърло

Народните представители от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев, заедно с младежи от Перник и Брезник почистиха района около мегалитния храм-кладенец в село Гърло. Тревата, която бе достигнала човешки ръст бе окосена, премахнати са треви и храсти от пътеките водещи към него, а отпадъците са събрани и извозени. Инициативата на депутатите от левицата бе провокирана ... Прочети още »

Днес да почерпят…

Днес е християнският празник Голяма Света Неделя. Гръцката светица Кириакия (в превод на български Неделя) е родена в Мала Азия през III в. От малка се посветила на Бога и решила цял живот да пази целомъдрие за „небесния жених“. Св. Неделя е изобразявана в иконите като красива девойка, облечена в народна носия. Народният култ към светицата е характерен предимно за ... Прочети още »

Откриха обновен 120-годишен манастирски комплекс – поредна дестинация за поклоннически туризъм в област Перник

Областният управител Ирена Соколова стана част от инициативата на комитета „Краищенско Светогорие”, чрез откриването на обновения Пещерски манастир. Дейностите по опазване на културно-историческото и религиозното богатство на района за популяризирането и развитието на поклонническия туризъм, започнаха с обновяването и облагородяването на множество храмове в Пернишко – Смиров дол, Дивля, Габров дол, Елов дол, Горна врабча, Чепино и др. Днес с екопоход „По ... Прочети още »

Бюрото по труда търси оператори в производство, консултант-промотьори , монтажници

  След като миналата седмица предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник се увеличиха, то през тази те драстично намаляха с цели 98 и станаха 96. За съжаление предлаганите свободни места на безработните висшисти също намаляха, макар и с 1 и станаха 5.    И през миналата седмица бяха актуални офертите за работа на 20  оператори в производство в Божурище, 10 оператори ... Прочети още »

Фермерите могат да кандидатстват по мярка 14 „Хуманно отношение към животните“

От 22 юли до 20 август фермерите могат да кандидатстват за подпомагане по мярка 14 „Хуманно отношение към животните“ от ПРСР 2014-2020 г. Документи ще се подават лично или чрез упълномощено лице в областните дирекции на ДФ „Земеделие“ според местонахождението на животновъдния обект. Приемът е обявен със Заповед № 03-РД/2608 от 05.07.2019 г. на изпълнителния директор на Разплащателната агенция с ... Прочети още »

Щерката на Кичка реши да става учителка, а причината е шокираща

Дъщерята на Кичка Бодурова – Кристи-Жаклин Зарпас ще става учителка, пише в. ‘Телеграф“. Мацката е позната у нас предимно с предизвикателните секси фотографии, показващи пищните й форми и много татуировки е решила да започне работа свързана с преподавателската дейност. Самата Кичка разкри, че детето й е завършило първия курс за даскали през април, а в най-скоро време ще започне да ... Прочети още »

Галка от Каризма чака бебе…

Бившата половинка на Миро от дует „Каризма“ чака бебе от чернокожия си приятел Роб, пише в.  „Галерия“. Галина Курдова все още не е съобщила официално благата вест, но коремчето вече й личи. От няколко години Галка държи бизнес с кетъринг в Лондон. С дългогодишния си приятел Роб така и не сключиха брак, макар още преди 10 години се говореше, че ... Прочети още »