Дневен архив: 05/07/2019

Общинският съвет в Перник заседава днес извънредно

Пернишкият минипарламент заседава днес извънредно. Дневният ред на сесията е много кратък и включва само три точки. На извънредното заседание законотворците от Перник ще разгледат предложението на  кмета Вяра Церовска за корекция на списъка на капиталовите разходи на общината за 2019 година. На това заседание общинските съветници ще трябва да се произнесат по докладната на кмета на Перник за предоставяне ... Прочети още »

Общински съветник алармира за допуснати много грешки при изготвянето на кадастралната карта на община Трън

За допуснати множество грешки в кадастралната карта на община Трън алармира на редовната сесия на местния минипарламент, общинският съветник  Десислав Банков Той поясни, че тези грешки са допуснати от фирмата, която е извършила заснемането на населените места в общината. Според кмета на община Трън Цветислава Цветкова, Общината няма отговорност по изработването на кадастралната карта. Фирмата, която е извършвала заснемането в ... Прочети още »

Община Перник търси съдействие за въвеждане на реверсивно движение през Владая

Търси се възможност за постоянна промяна в транспортната схема и  въвеждането на  реверсивното движение през Владая, което ще улесни перничани и  всички пътуващи за София в най-натоварените часове, по този начин ще има  трайно решение на проблема.Това заяви кметът на Община Перник Вяра Церовска.  С оглед създалата се ситуация  кметът на Перник е провела спешни разговори с директора на Агенция ... Прочети още »

ПМГ „Христо Смирненски” се нареди в топ 10 на училищата в страната по резултати от матурите по математика!

 ПМГ „Христо Смирненски“ е на  осмо място от топ 10 на училищата в България, показали най-добри резултати след матурите по математика за седми клас. Министерството на образованието направи равносметка на резултатите от матурите в 7 клас и обяви кои са най-добрите училища според изпитите по български и математика, които бяха цитирани от Офнюз. Топ 10 на училищата в страната в 7 ... Прочети още »

Поддръжката на туристическата инфраструктура е сред приоритетите на ЮЗДП през летния сезон

Близо 15 километра туристически пътеки, които активно се ползват за пешеходен и велотуризъм, почистиха екипи на Югозападното държавно предприятие.Докато служители на „Държавно ловно стопанство Витошко-Студена” и „ДГС София” отстраняваха паднали дървета и строителни отпадъци по трасето на ежегодното състезание „Витоша 100 километра”, техни колеги от „ДГС Елин Пелин” премахнаха опасни дървета по международния туристически маршрут Е3 „Ком-Емине”. Предстои почистване и ... Прочети още »