Дневен архив: 04/07/2019

Кметът на Перник се срещна с носителя на световна купа по кикбокс за град Перник – Рандъм Иванов

Кметът Вяра Церовска се срещна с първия носител на световна купа по кикбокс за град Перник – Рандъм Иванов. Малкият шампион е само 12-годишен и е успял да завоюва купата на „Bestfighter Wako World Cup“ в Римини, Италия. Той беше заедно с неговите съотборници от СК „Боец“ Мартин Илиев, Ясен Борисов и Георги Христов, носители на един сребърен и два ... Прочети още »

Нови цени на топлинната енергия ще прилага от следващия регулаторен период „Топлофикация Перник”

Нови цени на топлинната енергия ще прилага „ТОПЛОФИКАЦИЯ – ПЕРНИК” АД от следващия регулаторeн период, информират от дружеството. Ето и новите цени : 1.Преференциална цена на електрическа енергия /без ДДС/ – 182,15лв. /MWh. 2.Еднокомпонентна цена на топлинна енергия с топлоносител водна пара /без ДДС/ – 38,67 лв./MWh. 3.Еднокомпонентна цена на топлинна енергия с топлоносител гореща вода /без ДДС/ – 72,19 ... Прочети още »

Община Радомир изнася по-голямата част от архива си в село Дрен

Близо две трети от архива на Община Радомир ще бъде изнесен в село Дрен. Това информираха от общинската управа. На третия етаж в кметството в селото, който в момента е свободен, ще бъдат подредени около 70 000 архивни единици.  Става въпрос за така наречения  бавноподвижен архив, който не се използва непрекъснато. Той е  предимно на „Техническа служба“, секторите „Общинска собственост“, ... Прочети още »

Отборът на „Стомана Индъстри” се класира на първо място в VI-та работническа спартакиада

В периода 26 – 30 юни 2019 г. в гр. Тетевен се проведе VI работническа спартакиада, организирана от НФ „Металургия“ – КТ „Подкрепа“ Отборът на „Стомана Индъстри“ Перник спечели комплексната купа след като извоюва първо място в турнира по волейбол Емил Михайлов се класира на първо място индивидуално в турнира на тенис на маса. Антонио Георгиев и Димитър Тодоров се ... Прочети още »

Община Перник започна раздаване на минерална вода, заради жегите

Община Перник организира раздаване на минерална вода,  мерките са предприети заради високите температури. Водата се раздава на пет пункта – на централния площад „Кракра“ , ул. „Търговска“  и пред Двореца на културата, а в кв. „Изток“ – на  площадката пред „Хранкомерс“ , както и на улица „Ленински проспект“ пред Пощата.  Общо 3 120 бутилки минерална вода са  осигурени от големите ... Прочети още »

ОД МВР-Перник награди полицаи по повод професионалния празник

На тържествено събрание в сградата на ОДМВР – Перник днес, бяха наградени служителите от дирекцията, постигнали високи резултати при осъществяване на дейността си.  С „Почетен знак“ на МВР – втора степен е награден началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“. Същото отличие, но трета степен получават и двама служители от сектора. Наградите са от Младен Маринов, министър на вътрешните работи. ... Прочети още »

Почти двойно са се увеличили болните от варицела в региона, установи РЗИ

Почти двойно са се увеличили болните от заразни заболявания в областта през изминалата седмица, констатира Регионалната здравна инспекция. Регистрираните случаи са 25, при 14 за предходната седмица. Наблюдава се увеличение на болните от варицела в областта. Установени са 19 заболели, при 12 за предходната седмица. От тях  18 са от Перник  и един  от село Дивотино. Най-много да болните на ... Прочети още »

Увеличават щата на НЕЛК и държавни психиатрични болници

Ще бъде увеличена щатната численост на Националната експертна лекарска комисия, за да бъде достатъчно ефективна НЕЛК при изпълнението на възложените й функции. Това реши правителството на редовното си заседание. Ще бъде увеличен и щатът на Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм, като целта е запазването на функциониращия към момента в това лечебно заведение лабораторен комплекс, съобщават от ... Прочети още »

Завърши ремонтът на виадуктите при 13-ти и 15-ти км на АМ „Тракия“

Приключи ремонтът на виадуктите при 13-ти и 15-ти км на АМ „Тракия“ в посока Пловдив. Движението e възстановeно, с което значително се улеснява пътуването в този участък на автомагистралата. Със завършването на строителните работи по двете съоръжения напълно се възстановява нормалното движение по АМ „Тракия“ и през лятото шофьорите ще пътуват без ограничения заради ремонтни дейности. Пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ЕАД ... Прочети още »