Дневен архив: 03/07/2019

Коалицията ВМРО- СДС в Перник е вече факт

Коалицията  ВМРО-СДС в Перник е вече факт. Това стана ясно на провелата се вчера пресконференция на лидерите на двете политически формации. В нея взеха участие председателят на общинската структура на СДС в Перник д-р Адриян Симеонов и лидерът на областната структура на ВМРО- Димитър Колев. „Предполагам си спомняте, че няколко дни, след като младежката организация на СДС в Перник  издигна ... Прочети още »

Пернишки депутати подемат акция за почистването на уникалния храм в село Гърло

Народните представители от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев подеха инициатива за почистване и опазване на уникалния храм-кладенец в с. Гърло община Брезник. Депутатите от левицата канят всички желаещи да се включат в почистването, в неделя (07.07.2019г.) от 10.00 ч. на центъра на с. Гърло, от където ще се тръгне към античния комплекс. Материали за ... Прочети още »

Полицаи от Второ РУ в Перник изясняват случай на хулиганство

 Вчера, в районното управление се оплакал 30-годишен радомирец. Мъжът заявил, че неизвестен за него шофьор на „Ауди“ със софийска регистрация е счупил предно ляво стъкло на управлявания от него лек автомобил „Фолксваген Голф“. Това е станало на автомагистрала „Струма“, където според потърпевшия неговият голф засякъл аудито.  Започнато е досъдебно производство по чл. 325, ал. 3 от НК и работата по ... Прочети още »

Перничанин отива на съд за притежаване на наркотични вещества

 В края на 2017 г., в  Перник е бил проверен 21-годишен младеж от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР. В него са  намерени и иззети амфетамин и канабис. Младежът е привлечен като обвиняем по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.                    Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – ... Прочети още »

Днес движението в посока Варна в тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ ще е в една лента

Днес 3 юли, движението за Варна в тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ ще се осъществява в една лента поради ремонт на осветителната система. От 10 ч. до 15 ч. ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента, а автомобилите ще се пренасочват в активната. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация. ... Прочети още »

Топлофикация Перник” спира топлата вода в областния град за 15 дни заради профилактика

„Топлофикация Перник“  спира топлоподаването в Перник, поради извършване на годишна профилактика и ремонт на съоръжения в централата и топлопреносната мрежа, информираха от дружеството. Перничани ще останат без топла вода за периода от 15.07.2019г. до 29.07.2019г. Програмата за предстоящите летни ремонти е изключително натоварена и предвижда ремонт както на съоръжения, така и на топлопреносната мрежа,  информира изпълнителният директор на „Топлофикация Перник” инж. Любомир Спасов. ... Прочети още »

Съхненето на черния бор на територията на ЮЗДП обсъдиха на среща експерти

Съхненето на култури от черен бор, регистрирано от Югозападното държавно предприятие през пролетта на тази година, обсъдиха експерти на работна среща в края на миналата седмица. В срещата взеха участие експерти от ЮЗДП, ИАГ, Регионалните дирекции по горите в Благоевград, Кюстендил и София, Лесозащитна станция София и научни сътрудници към Института за гората и Лесотехническия университет.   Първите поражения се ... Прочети още »

Инспекцията по труда ще санкционира работодатели за неосигурени условия за работа при високи температури

Предвид прогнозите за предстоящ горещ период Инспекцията по труда напомня, че при подаден червен или оранжев код за опасни метеорологични явления от Националния институт по метеорология и хидрология,  работодателите трябва да въведат мерки за гарантиране на безопасността на работещите. Мерките могат да бъдат технически, които да гарантират намаляване на температурата в помещенията, или организационни – чрез въвеждане на повече почивки, ... Прочети още »

Подписан е договорът за мантинели за пътищата в Североизточна България

 Подписан е договорът за доставка и монтаж на ограничителни системи (мантинели) за следващите четири години в Североизточния район за планиране. В него са областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище.  Поръчката е възложена на ДЗЗД ТРП ИЗТОК, в което участват: А.Д.ХОЛД ООД и „ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ“ ЕООД. Стойността на договора е 8 040 000 лв. с ДДС. Сумата ще се изплаща за ... Прочети още »