Дневен архив: 30/06/2019

Село Кладница отново бе домакин на Регионалния фолклорен събор „Витошки напеви“ – Кладница 2019

Кметът на Община Перник Вяра Церовска приветства талантливите самодейци, които  огласиха село Кладница на  12-то издание на Регионалния фолклорен събор „Витошки напеви“ – Кладница 2019. Танцови и музикални състави, както и индивидуални изпълнители, зарадваха публиката с впечатляващи танци и песни. Сред участниците имаше и състав от Гърция.  „Скъпи, жители и приятели  на едно от красивите кътчета на нашата родина, разположено ... Прочети още »

Дрен отново бе домакин на Националния детски фолклорен фестивал „Слънце иде…“

Най-голямото и най-красиво радомирско село – Дрен, отново бе столица на българския фолклор, изпълняван от деца. С празнично шествие в петък тук бе даден стартът на деветнадесетото издание на Националния детски фолклорен фестивал с международно участие „Слънце иде…“.  Два дни сцената в радомирското село Дрен бе огласяна от детските гласове на 1000 участници от 4 общини – Перник, Кюстендил, Благоевград ... Прочети още »

Пернишкият депутат д-р Александър Александров осигури нова линейка за Бърза помощ

Десет нови линейки бяха получени в София и ще бъдат предоставени на клоновете на ЦСМП в страната. Едно от возилата е предвидено за нуждите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник, съобщи народният представител от ГЕРБ-Перник и член на парламентарната комисия по здравеопазването д-р Александър Александров. Той отбеляза, че линейките ще бъдат доставени по места до средата на месец ... Прочети още »

Мерки за адаптиране на горите към климатичните промени обсъждаха експерти на ЮЗДП

  Мерки за повишаване на устойчивостта на горите в Югозападна България към очакваните изменения в климата бяха представени и обсъдени на работна среща,  домакин на която бе ДЛС“Витошко- Студена“. В нея участваха представители на Югозападното държавно предприятие, Изпълнителната агенция по горите, РДГ, РИОСВ-Перник, ДПП „Витоша”, Лесозащитна и Горска семеконтролна станция София, НПО. Мерките са разработени по проект, финансиран от Националния ... Прочети още »

ЧЕЗ Електро напомня, че днес изтича срока на кампанията „20 kWh подарък”!

„ЧЕЗ Електро България“ АД напомня на своите клиенти, че до финала на кампанията „20 kWh подарък“ остават само няколко дни.До 30 юни 2019 г. всекиклиент на Дружеството, който заявиуслугата „Електронна фактура“, ще получи като подарък от компанията себестойността на 20 kWh електроенергия. Над 5 000 клиенти вече направиха своята безплатна регистрация за услугата и получиха своя подарък. В кампанията могат да ... Прочети още »