Дневен архив: 29/06/2019

Община Трън бе домакин на деветото издание на Празника на киселото мляко

Двадесет и шест производители на мляко и млечни продукти, на сладка и мед взеха участие в деветото издание на Празника на киселото мляко- Екомилк 2019, който се проведе днес в Трън. Негови организатори бяха фондация „Д-р Стамен Григоров” и Община Трън в партньорство с „Ел Би Булгарикум”. Това информира председателят на фондация „Д-р Стамен Григоров – Ирена Иванова. На празника ... Прочети още »

ЧЕЗ Разпределение ще обезопаси 77 рискови щъркелови гнезда в област Перник

ЧЕЗ Разпределение предприема мерки в област Перник за защита живота на птиците и предпазване на електроразпределителната мрежа от повреди в резултат на досега с тях.  Дейностите са част от мащабния проект „Живот за птиците“, изпълняван в партньорство с Българско дружество за защита на птиците /БДЗП/ на територията на Западна България. Това стана ясно на нарочна пресконференция в Перник, на която ... Прочети още »

АПИ запазва временно реверсивното движение в района на Драгичево

В пиковите дни и часове се запазва реверсивното движение по път I-1 през Владая. Това е резултатът от инициираната от Агенция „Пътна инфраструктура“ работна среща, в която участваха представители на инициативните комитети от Драгичево и Мала Кория по повод организацията на движение по път I-1 през Владая. В срещата, организирана от председателя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски, участваха ... Прочети още »

Депутатът от БСП Станислав Владимиров поиска мерки срещу замърсяването на Струма от еко министъра

„В последните месеци жители на община Перник често ми сигнализират за замърсяване на река Струма с различни химикали, които замътяват водата  или променят цвета й. В   районите около реката се носи задушаваща миризма, а след преминаването на замърсените петна, около брега се виждат множество мъртви риби, а понякога и птици“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за ... Прочети още »

Вдовицата на Шарлопов пръсна 100 бона по врачки!

Вдовицата на покойния милионер Стефан Шарлопов – Бояна, пръска парите му по шамани, врачки и екстрасенси, а причината да потърси точно такава помощ, ще ви смае. Красавицата, която все още не може да преодолее шокиращата загуба на съпруга си, търси начин да се справи със стреса и напрежението чрез езотерика, пише „Уикенд“. След внезапната смърт на българския Доналд Тръмп в ... Прочети още »

Бългapия Ep“ пycĸa пoлeти дo Maлдивитe и Зaнзибap cъвмecтнo c Аіr Іtаlу

Haциoнaлният aвиoпpeвoзвaч „Бългapия Ep“ пycĸa нoви cъвмecтни пoлeти c Аіr Іtаlу дo няĸoлĸo eĸзoтични дecтинaции. Πapтньopcтвoтo мeждy двeтe ĸoмпaнии щe вĸлючвa пътyвaния дo Maлдивитe, Зaнзибap, Moмбaca и Teнepифe. Πoлeтитe тpъгвaт oт 27 oĸтoмвpи, ĸaтo пpeĸaчвaнeтo щe бъдe в Mилaнo. Oт „Бългapия Ep“ пocoчвaт, чe зa пътyвaниятa дo Maлдивcĸитe ocтpoви ĸaцaнeтo щe бъдe в Maлe, a caмoлeтнитe билeти в eднaтa пocoĸa ... Прочети още »