Дневен архив: 28/06/2019

Брезничани отпразнуваха с много настроение „Видовден”

Жителите на община Брезник празнуваха своя Граовски събор „Видовден“. Заедно с тях на празника бяха областният управител на Пернишка област Ирена Соколова, народният представител от ППГЕРБ Александър Александров, кметът на Перник Вяра Церовска и други. Губернаторът поздрави кмета на община Брезник Васил Узунов и жителите на града по повод традиционния Граовски събор „Видовден”:” Този стародавен и обичан от всички вас ... Прочети още »

Пламна кафе-аперитив в Перник, причините за пожара се изясняват

  Около 3,30 ч. на 27 юни е подаден сигнал в полицията и пожарната, че гори кафе-аперитив в пернишкия кв. „Изток“, на ул. „Бл. Гебрев“. Към мястото на произшествието са насочени два екипа на РСПБЗН – Перник и служители на Второ РУ. Пламъците са потушени от огнеборците. Унищожени са мебели, бяла, черна и компютърна техника, част от дограма и опушени ... Прочети още »

Брезничанин отива на съд заради съжителство с непълнолетна

Брезничанин застава пред съда за съжителство с непълнолетна. 26-годишен заживял с момиче, ненавършило 16-годишна възраст. Започналото разследване установило фактите и мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 191, ал. 1 от НК. Законът предвижда до 2 години лишаване от свобода или пробация, както и с обществено порицание. Прочети още »

РЗИ-Перник откри бактерии в питейната вода в 2 населени места в областта!

 Отклонения от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9,  установи Регионалната здравна инспекция в Перник в 2 населени места  на територията на област Перник , за периода от 10.06.2019 г. – 23.06.2019 г.  Взети са проби от питейната вода в 16  населени места, информират от РЗИ. Изследвани са 14 проби питейна вода при консуматорите от централно водоснабдените населени места по ... Прочети още »

Приключва приемът на годишни уведомления от работодатели по Закона за хората с увреждания

  2 юли 2019 г. е крайния срок, до който  Агенцията по заетостта /АЗ/ ще приема годишните уведомления от работодатели, които не са изпълнили квотата по чл. 38, ал.1 от Закона за хората с увреждания (ЗХУ) и които желаят да използват посредничеството на АЗ или други регистрирани посреднически организации за наемането на хора с трайни увреждания. Това информираха от Дирекция „Бюро ... Прочети още »

От апарата Da Vinci ще могат да се възползват пациенти от цялата страна

„От апарата Da Vinci ще могат да се възползват пациенти от цялата страна. Тази придобивка е достояние на всички български граждани. Стойността на апаратурата е 6 млн. лв., от които 2 млн. лв. са инвестиция от Министерството на здравеопазването, 2 млн. лв. от МУ-София и 2 млн. лв. от „Майчин дом“. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти ... Прочети още »

ЧЕЗ извършва извънреден отчет на електромерите във връзка с новите цени на тока!

Във връзка с определяне от Комисията за енергийно и водно регулиране на нови цени на електроенергията от 01 юли 2019 г., „ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще извърши извънредно отчитане на електромерите на клиентите. Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на сайта на Дружеството www.cez-rp.bg /в секция „Графици“/ на 28 юни, петък. След тази дата информация може да се получи ... Прочети още »

Разследват Веско Маринов за корупция и пране на пари!

Веселин Маринов го закъса сериозно, след като се оказа, че ще бъде разследван за корупция и пране на пари и то в особено големи размери. Стотици милиони за роднини и приятели е уредил Цветан Цветанов през десетте години в политиката, пише „Галерия“. Разбира се един от най-облагодетелстваните е неговият приятел Веселин Маринов, който сега ще бъде разследван за тези допълнителни ... Прочети още »