Дневен архив: 27/06/2019

„Монте Карло“ се събира за курбан

Жителите на пернишкия квартал „Монте Карло“  отново се събират за курбан и молебен на празника Всички български светии, който тази година е на 30 юни. Мястото на срещата е традиционното –  тя ще е от 12 часа в градинката срещу ПМГ „Христо Смирненски“ в самия център на града.Тържеството ще продължи до 16 часа. Курбанът вече е традиционен за хората от ... Прочети още »

Водачи на МПС, нарушили закона, пред правосъдието

С Радомирка ще отговаря за причиняване на средна телесна повреда. На 1 март минала година, в Радомир бил блъснат от лек автомобил 26-годишен местен жител. В резултат на това му е причинена средна телесна повреда. Започналото разследване е установило вината на 50-годишната шофьорка на „Опел Вектра“. Жената е привлечена като обвиняема и й е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Работата ... Прочети още »

Млад столичанин на съд за кражба

Млад столичанин ще отговаря за кражба, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Престъплението е извършено през месец март тази година, когато в трънското село Зелениград била разбита къща и откраднати няколко айфона, въздушна пушка, оптика за пушка, арбалет, металотърсач и други вещи. Служители от Районното управление на МВР в приграничната община започнали разследване. В резултат на непрекъснатата работа ... Прочети още »

Младеж в ареста за непозволено използване на пиротехника

Младеж е задържан за нерегламентирано използване на пиротехнически изделия. Вчера вечерта, около 23,10 часа, в центъра на областния град, е хванат 21-годишен перничанин, който използвал пиротехнически изделия без да има разрешително за това. Младежът е задържан за 24 часа с полицейска мярка и работата по изясняване на случая продължава. Започнато е досъдебно производство по чл. 339, ал. 1 от Наказателния ... Прочети още »

Обсъждаха състоянието на горските територии и пчеларството в региона

Областният съвет по земеделие и гори проведе първото си редовно заседание за тази година, председателствано от заместник областния управител инж. Васил Павлов.   На него присъстваха представители на териториални структури на държавни институции, браншови сдружения и асоциации в селското и горското стопанство. В дневния ред на срещата бяха засегнати темите за състоянието на горските територии в област Перник, както и представена ... Прочети още »

Нови возила за празника получават в ОД на МВР

На 5-ти юли служителите на реда ще честват 140 години от създаването на МВР. Пернишките служители на реда ще получат за празника нови автомобила. След като през ноември 2018-та година автомобилният парк на дирекцията бе оборудват със 17 коли, сега в него ще влязат още пет. Ключовете бъдещите им водачи ще получат на официална церемония на 4 юли, съобщи зам.директорът ... Прочети още »

Стартира традиционна полицейска акция под надслов „Ваканция. Да пазим децата на пътя”

Децата вече са във ваканция. Дойде време за отдих и игри и в този месеци е важна тяхната безопасност. Служителите на реда дадоха начало и на традиционната акция под надслов „Ваканция. Да пазим децата на пътя”. Официално тя ще продължи два месеца –  юли и август, уточни шефът на Пътна полиция Слави Лазов. И служители на реда, и родители, и ... Прочети още »

35 награди връчи кметът за 90-годишнината от обявяването на Перник за град

На стилна церемония в художествената галерия „Любен Гайдаров“ бяха  връчени 35 отличия от кмета на Общината д-р Вяра Церовска . Със специални плакети бяха удостоени личности и институции „За принос в изграждането и утвърждаването на Перник като съвременен град“. Тържественото събитие е част от програмата посветена на  90-та годишнина от обявяването на Перник за град . „Искам да благодаря на ... Прочети още »

Фолклорна група „Славена” се представи блестящо на фестивалите в Лесковац и Перник

Фолклорна група Славена при читалище „Лазо Стоянов 1927” село  Косача участва миналата седмица в единадесетото издание на Международния фолклорен фестивал в Лесковац- Република Сърбия. България беше представена от три групи- певческия и танцов състав от Дивотино и група „Славена” от село Косача община Ковачевци, които се представиха много добре. „Представихме се с две песни- „Момче и момиче” и „Мари Радо радомирке”. Сръбската ... Прочети още »

Областна администрация – Перник е домакин на ретроспективна изложба за миналото на миньорския град

Областна администрация – Перник е домакин на ретроспективната експозиция, която е съвместно разработена и инициирана от Държавен архив – Перник и Народно читалище „Миньор 2005“.  Наименованието й е „Мини Перник – построени обекти“ и е експонирана в зала „Атриум“. Изложбата, по повод 90 години от основаването на областния център, уважиха и разгледаха областният управител Ирена Соколова, кметът на община Перник ... Прочети още »