Дневен архив: 26/06/2019

Националната гвардейска част се включи в официалната церемония по повод 90-годишнината от обявяването на Перник за град

С  официална церемония по поднасяне на венци и цветя, с участието на Националната гвардейска част, пред  паметника на Кракра Пернишки, беше отбелязана тържествено  90-годишнината от обявяването на Перник за град. В тържествения ритуал се включиха представители на местната и държавната власт в лицето на кмета Вяра Церовска и екипа ѝ, народните представители, областният управител Ирена Соколова, председателят на Общинския съвет ... Прочети още »

Кметът на Перник бе удостоен с високо отличие от областния управител

Кметът на община Перник получи почетния плакет и грамота на областния управител по повод 90-годишния юбилей на Перник. В словото си губернаторът на Перник Ирена Соколова подчерта създаденото добро сътрудничество и ефективност в съвместните инициативи и дейности между общинската администрация и държавната власт. „26 юни е сред значимите и тържествени дати от календара на събитията в община Перник. Преди 90 ... Прочети още »

Поздравителен адрес по повод 90-тата годишнина от обявяването на Перник за град от депутатите от ПП ГЕРБ от област Перник

Скъпи перничани, В днешния ден преди точно 90 години един далновиден политически акт е онзи естествен импулс, който вдъхва сили и увереност Перник да изкачи поредното стъпало в своята хилядолетна и славна история. На 26 юни 1929 г. с Указ №402 на Негово Величество Цар Борис ІІІ Перник официално е обявен за град. Индустриална столица и културно средище,  той носи ... Прочети още »

Поздравителен адрес по повод 90-годишнината от основаването на Перник за град от народните представители от БСП от Пернишка област

Уважаеми съграждани, Приемете нашите поздравления по случай 90-та годишнина от обявяването на Перник за град! Родният ни град, макар да е обявен такъв само преди 90 години, има хилядолетна история. От траките, през времето на великия Кракра, до наши дни, Перник – „градът на черното злато” е запазил борбения си и силен дух. През тези 90 години Перник и перничани ... Прочети още »

Модно ретро ревю „Граовката гиздава и пременена“

Модно ревю под мотото „Граовката гиздава и пременена“ събра очите на перничани и гости на града пред Минната дирекция. Красивите ретро тоалети от 30-40 години на миналия век бяха представени от чаровните модели на „Ивет фешън“. Те показаха как са се обличали жените в близкото минало. В присъствието на кмета  Вяра Церовска и нейния екип на модния подиум беше представена ... Прочети още »

Започна строителството на новото кръстовище в „Изток”

Първа копка на един от изключително значимите за Перник проекти за изграждане на кръгово кръстовище в кв. „Изток“ беше направена днес.  На церемонията присъства  кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът й.  „Обектът ще облекчи трафика в един от най-натоварените участъци – улиците „Юрий Гагарин“ и „Благой Гебрев“ при влизане в града. При пресичането на двете основни пътни артерии ... Прочети още »

С молебен започнаха тържествата за 90-годишнината

Със света Литургия и молебен започнаха честванията по повод 90-годишнина от обявяването на Перник за град.  Перничани се поклониха пред мощите на Св. Иван Рилски и заедно с областния управител Ирена Соколова се помолиха за здраве, благоденствие и просперитет. Те благодариха на Бог и Неговата Майка Пресвета Богородица за всегдашната им закрила. Отец Борис подчерта, че Перник e град с ... Прочети още »

И младите от ГЕРБ с патриотична инициатива

В деня, в който Перник чества 90-тата годишнина от обявяването си за град, Младежи ГЕРБ тематично отбелязаха празника, раздавайки на съгражданите си 90 свитъка с указ 402 на НВ цар Борис III. Символично първия свитък младите хора подариха на кмета на града Вяра Церовска, която с радост прие техния жест и им пожела да не престават да мислят и работят ... Прочети още »

Младите от БСП със специална инициатива за 90-годишнината

По повод отбелязването на 90 години от обявяването на Перник за град младежите от МО в БСП спретнаха инициатива, която едновремено показва уважение към миналото и познаване и отвореност към най-модерните технологии. Паметника на Кракра Пернишки, Мемориала на миньорския труд и Музея на минното дело (подземния минен музей) в централната градска част се сдобиха със свои собствени QR кодове, чрез ... Прочети още »

Областният управител Ирена Соколова участва в срещата на партньорите на кампанияда „Да изчистим България“

Областният управител Ирена Соколова участва в националната среща на партньорите на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно”. Познатите лица от ефира на bTV, заедно с бившия министър на околната среда Ивелина Василева, заместник-министрите на образованието Таня Михайлова и на спорта Николай Павлов, областни и общински администрации, неправителствени организации, дадоха старт на подготовката на кампанията. Тази година мотото ... Прочети още »