Дневен архив: 24/06/2019

Юбилейни плакети за победителите във велопохода

С юбилейни плакети  от кмета на Община Перник Вяра Церовска бяха удостоени ръководителите на отборите във велопохода. Събитието е част от програмата, посветена на 90-та годишнина от обявяването на Перник за град. Всички участници получиха и юбилейни значки за грамоти и плакати. Скъпи млади приятели, щастлива съм , че съм тук заедно с вас, нека се весели заедно“, сподели с ... Прочети още »

Перничанин в ареста, трошил стъкло на автомобил

Мъж е задържан за счупено стъкло на автомобил. На 22 юни, около 23, 10 ч. бил подаден сигнал от 48-годишен, който заявил, че е счупено задното панорамно стъкло на автомобила му, марка „Шкода“, който бил паркиран в началото на ул. „Юрий Гагарин“ в областния град. Органите на реда реагирали незабавно и извършителят, който се опитал да избяга с микробус, бил ... Прочети още »

Бърз съд за шофьори, нарушили закона

Четири бързи производства са започнати служители на реда в региона през почивните дни. Столичанин е задържан в Радомирско за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 21 юни, около 23,30 часа в село Дрен бил проверен лек автомобил „Фолксваген Голф“, шофиран от 55-годишен мъж от София. При изпробването му с техническо средство са отчетени 1,37 промила. Взета му е ... Прочети още »

Перничанин плаши шумни младежи с газов пистолет

Перничанин е задържан за стрелба с газов пистолет. Случката се е разиграла около 21,30 часа на 21 юни в пернишкия квартал „Твърди ливади“. 55-годишен мъж произвел изстрел във въздуха със законно притежаван газов пистолет Целта му е била  да сплаши група младежи, които според него вдигали шум в градинката пред блока. След сигнал на тел. 112 той бил задържан, а ... Прочети още »

В Дрен се готвят усилено за „Слънце иде…”

По традиция в края на месец юни в китното радомирско село Дрен ще се проведе за деветнадесети пореден път Националният детски фолклорен фестивал с международно участие „Слънце иде…“ Тазгодишното издание ще бъде на 28 и 29 юни  на открита сцена пред читалището в селото. с начален час 10.00 часа. Фестивалът е с конкурсен характер и право на участие имат деца ... Прочети още »

В „Изток” си дадоха среща творчество, свидно пазени традиции и обичаи

И тази година пернишкото кметство „Изток“ бе място на среща на творчество, свидно пазени традиции и обичаи. Регионалният фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България се провежда за осма поредна година в местността „Ладовица“, чиито поляни са богати на билката еньовче. Еньовденската фолклорна палитра събра над 270 любители от различни фолклорни области на България и допринася за ... Прочети още »

Влизат в сила изменения в Наредбата за паричните обезщетения и помощи от ДОО

Националният осигурителен институт (НОИ) информира, че от 1 юли 2019 г. влизат в сила измененията и допълненията в Наредбата за паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване (НПОПДОО), по отношение на новите образци на документите за изплащане на паричните обезщетения, които са приложения към нея. Това  поясниха от ТП на НОИ Перник. От там уточниха, че утвърдените нови образци ... Прочети още »

Над 60% от местните данъци в община Перник са вече събрани

Сравнително добре върви събирането на местните данъци в община Перник. За сега е изпълнен над 60% от бюджета. Това информира директорът на дирекция „Местни приходи и такси” в Община Перник Ивета Боянова. Според нея, въпреки че постигнатото тази година е по-добра в сравнение с предходната, все още има какво да се желае. „Има още много неплатени данъчни задължения. Във  връзка ... Прочети още »

Безплатни прегледи за туберкулоза организира Белодробната болница в Перник

Безплатни прегледи организира от 24 до 28 юни „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести-Перник”. Те се организират в рамките на кампанията „Седмица на отворените врати”, която се осъществява по Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в Република България към Министерството на здравеопазването. За втори път през 2019 г. ще се проведат безплатни прегледи за туберкулоза както в ... Прочети още »

Министър Ананиев започва обиколка на областни лечебни заведения

Министърът на здравеопазването започва обиколка на лечебни заведения в страната през тази седмица. В рамките на посещенията си в областните болници, Кирил Ананиев ще представи на директорите на лечебните заведения новата Методика за образуване на разходите за персонал и работните заплати, която екипът на министерството разработи. Министърът ще провери на място как се разпределят и разходват всички средства, които Министерският ... Прочети още »