Дневен архив: 23/06/2019

Брезнишкото читалище получи скъп дар от българка от Западните покрайнини

Зденка Тодорова от Обществения съвет “Сто години Ньойски договор” и българка от Западните покрайнини, зарадва със скъп дар брезничани. При посещението си наскоро в града, тя подари на народното читалище “Просвещение-1870” в града покривка с любопитна история. „Преди около 80 години ръчно изработената покривка ми беше подарена от леля Светла Манова, която е родена брезничанка и е част от големия ... Прочети още »

За осми път възрастни певци и танцьори от Югозапада посреща Перник

За осма поредна година възрастни хора от Югозапада се събират на Еньовден в Перник.  Утре от 10:00 ч. на откритата естрада в местността „ Ладовица”, зад хипермаркет „ Кауфланд”, кв. „Изток”, ще се проведе VIII-ми Регионален фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България”. Проявата се организира от НЧ Искра-1961 г.“, кметство „Изток” с подкрепата на Община Перник ... Прочети още »

Честит професионален празник пернишки енергетици!

Днес работниците и служителите в системата на енергетиката празнуват своя професионален празник- Деня на енергетика. Всички ние сме свикнали да възприемаме като даденост светлината и топлината в домовете си. Истината е, че за да имаме тези блага работят денонощно много хора. Екипът на Днес и утре благодари на всички тях за всеотдайния им труд и професионализъм. Честит празник пернишки енергетици! ... Прочети още »

Поздравление по повод Деня на енергетика от ръководството на “Топлофикация Перник”

  По случай професионалния празник на енергетика – 23 юни, ръководството на „Топлофикация – Перник“АД, поздравява своите бивши и настоящи работници и служители и отправя искрената си благодарност за съпричастността, толерантността и уважението към труда ни на всички наши клиенти и граждани на гр. Перник! Пожелавам на всички здраве и енергичност. Изпълнителен директор: инж. Любомир Спасов Прочети още »

Семинар на тема адаптиране управлението на горите към климатичните промени организира ЮЗДП

  Готовността на Югозападното държавно предприятие за адаптиране управлението на горите към климатичните промени е темата на семинар, който ще се проведе на 28 юни – петък, от 10:00 до 13:00 часа в ловен дом „Студена“, с. Кладница.Ще бъдат представени конкретни мерки, разработени в рамките на проект, финансиран от Националния доверителен екофонд и изпълнен от експерти, обединени в Сдружение „БАЛКАНКА ... Прочети още »

Оспорвани спортни състезания ще се проведат в навечерието на 90-годшнината от обявяването на Перник за град

Различни спортни инициативи събират младите хора на Перник. Спортната програма ще бъде в началото на идната седмица по повод 90-та годишнина от обявяването на Перник за град. Ученици от осем гимназии на територията на общината ще се включат въввелопохода на 24 юни, който ще стартира в 10 часа от кметство „Изток“ и ще продължи до Двореца на културата. От всяко ... Прочети още »

Слънчева и гореща неделя ни очаква

В последния ден от седмицата времето ще е слънчево и горещо. След обяд над Западна и Централна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и по-късно през деня и през нощта срещу понеделник на много места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Максимални температури между 31 и 36 градуса, в София ... Прочети още »