Дневен архив: 21/06/2019

Общината осигурява половин милион за проекта за интегрирания градски транспорт

Общинският съвет гласува осигуряване на допълнителен ресурс от собствени средства за проект „Интегриран градски транспорт на град Перник“. Решението беше взето на вчерашното редовно заседание на местния законодателен орган във връзка с внесена докладна на кмета на Община Перник Вяра Церовска. Този допълнителен ресурс ще бъде осигурен чрез поемане на нов дългосрочен дълг от Фонд „ФЛАГ“ в размер на 500 ... Прочети още »

Наказани има, но дърветата в Перник остават „украсени” като агиттабла

Общината се опитва да упражни контрол върху превръщането на дърветата и стълбовете в Перник в агиттабла. На заседанието на местния минипарламент зам.кметът Владислав Караилиев поясни, че забраната да се лепят безразборно и навсякъде какви ли не съобщения, некролози и дори агитационни материали на местните културни институции и други организации е в сила и отдел „Инспекторат” към общинската администрация работи непрекъснато ... Прочети още »

Млад мъж е закопчан за шофиране без книжка

Водач на автомобил е задържан за шофиране на автомобил без книжка. Вчера, около 17 часа, на улица „Струма“ в Перник бил проверен лек автомобил „Ауди“, управляван от 27-годишен жител на областния град. Органите на реда установили, че младежът управлява в едногодишния срок на отнето му по административен ред свидетелство за правоуправление. Задържан е за 24 часа с полицейска мярка. Започнато ... Прочети още »

Съдят перничанин, шофирал пиян

Перничанин отива на съд за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. На 15 юни тази година, на пътя между земенските села Елов дол и Габров дол, бил проверена лека кола „Пежо“, управляванаот 52-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1,4 промила. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Бързо производство ... Прочети още »

Над 700 пожара в Пернишко от началото на годината

Необичайно високите дневни температури и продължителното засушаване, в съчетание с небрежното човешко поведение, рязко повишават вероятността от възникване на запалвания и последващи пожари в земеделските земи и горските територии. Ежегодно пожарите в природата причиняват огромни загуби на страната и нанасят сериозни вреди на околната среда. Унищожава се природното богатство – горите, загиват различни животински видове, опожаряват се селскостопански сгради, съоръжения ... Прочети още »

Пернишка кримка нападна полицай

Криминално проявен е задържан за посегателство срещу полицай. Инцидентът е възникнал късно вчера вечерта, когато бил подаден сигнал за скандал и побой между двама мъже, на улица „Юрий Гагарин“, в пернишкия квартал „Изток“. Пристигналите на място полицаи предприели действия за успокояване на ситуация. Тогава единия от двамата участници в мелето, 45-годишен перничанин оказал съпротива на служителите на реда и ударил ... Прочети още »

97 пожара са регистрирани от началото на годината на територията на ЮЗДП

 В ход са проверки за готовността на 40-те териториални поделения на Югозападното държавно предприятие за активния пожароопасен сезон. До 10 юли представители на РДГ, съвместно с РД „ПБЗН” и служители на предприятието ще инспектират на място изпълнението на мерките за превенция и защита на горите от пожари.  Проверките обхващат дейностите по оборудване на противопожарните депа с необходимите инструменти и защитни ... Прочети още »

Губернаторът на Перник и Богомил Грозев бяха гости на церемонията по връчване на дипломите в ПГТС „Арх. Йордан Миланов”

Абитуриентите от ПГТС „Арх. Йордан Миланов”в Перник  получиха дипломите си за завършено средно образование на стилна церемония в двора на учебното заведение. Дванадесетокласниците и целият преподавателски състав бяха облечени в тоги и шапки. Зрелостниците бяха поздравени от областния управител Ирена Соколова и специалните гости на събитието – Богомил Грозев – едно от емблематичните лица на „Нова телевизия” и Димитър Живков ... Прочети още »

„Eвpoxoлд Бългapия“ купува ЧЕЗ

„Eвpoxoлд Бългapия“ пpидoбива бизнeca нa чeшĸaтa гpyпa ЧEЗ в Бългapия, cъoбщиxa oт ĸoмпaниятa. Сделката по придобиването на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България ще трябва обаче да мине и през одобрение от съответните регулаторни органи. Poдният xoлдинг щe плaти €335 милиoнa, ĸaтo финaнcиpa cдeлĸaтa cъc coбcтвeн и зaeмeн ĸaпитaл. Cyмaтa e c €15 милиoнa пoвeчe, oтĸoлĸoтo ЧEЗ ce бe cъглacилa ... Прочети още »

Мира Добрева с шокиращи разкрития за личния си живот…

Семейството на Мира Добрева и Жоро Торнев се срива. От няколко години съвместният им живот се е превърнал в истински ад. А най-лошото е, че потърпевши в такава ситуация са децата. Мира сама призна, че е хванала Торнев в изневяра и трудно е понесла тази унизяваща ситуация. Върна му го, като призна в национален ефир за похожденията на съпруга си. ... Прочети още »